szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarországon már tíz helyi szoftvercég által fejlesztett ágazati SAP-megoldás érhető el. Az cég ágazati vertikumokba szánt vállalatirányítási alkalmazásait viszont több mint 7100 középvállalat használja világszerte.

A kis- és középvállalatok (kkv) ágazati és erőforrás-szükségleteihez igazított vállalatirányítási megoldások körét tovább bővítve az SAP, s 39 olyan új minősített mySAPT All-in-One megoldást mutatott be, amelyet az egyes országokban működő helyi partnerei fejlesztettek és forgalmaznak. A szoftvereket Ausztrália, Belgium, Kína, Dánia, Magyarország, Németország, India, Olaszország, Korea, Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság és Egyesült Államok együttműködő vállalatai állították elő. A 39 új elemet is beszámítva több mint 100 új megoldással gazdagodott az elmúlt 12 hónapban a kkv-knek szánt portfólió. Ezzel a mySAP All-in-One partnermegoldások száma megközelíti a 600-at, s az 50 országban forgalmazott alkalmazásokat több mint 7100 ügyfél használja világszerte.

Magyarországon a BCS Business Consulting Services Kft., az ERP Consulting Informatikai és Tanácsadó Kft. , a HostLogic Kft., az itelligence Hungary Kft., a MÁV Informatika Kft., a Mindsystem Consulting Kft., a MySMB tanácsadó és Informatikai Szolgáltató Kft. és a Unitis Rendszerház Rt. kínál összesen tíz, a középvállalatok számára kifejlesztett és az SAP által minősített ágazati megoldást, úgynevezett "add-on"-t. Ezek a partnermegoldások jelentékeny hányada a kereskedelemben tevékenykedő vállalatokat célozza meg, található közöttük azonban víz- és szennyvízszolgáltató cégek, fogyasztói cikkeket gyártó cégek, illetve kommunikációs, szakértői és jogi szolgáltató cégek számára kifejlesztett integrált vállalatirányítási szoftverek is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Szabványos vállalatirányítási szoftverek terjednek a bankszektorban

A bankok belső fejlesztésű szoftvereiket mindinkább szabványos vállalatirányítási rendszerekre (ERP) cserélik, mert ettől remélik a mindkiélezettebb szolgáltatási versenyben hatékonyságuk további növekedését, és rugalmasságuk javulását állítja az European Business School tanulmánya