szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lenovo a mai napon bejelentette, hogy három évre szóló támogatási szerződést köt a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB). A Lenovo arany fokozatú támogatóként ThinkPad notebookokkal, pendrive-okkal, és egyéb kiegészítőkkel támogatja a MOB-ot.

A Lenovo, mint a 2006-os Torinói Téli , és a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok számítástechnikai eszközöket biztosító támogatója, 2004 márciusában csatlakozott a nemzetközi olimpiai mozgalomhoz, és 2006 februárjától hazánkban is az olimpiai mozgalom támogatói közé lépett. A Lenovo szponzori tevékenységének hátterében álló célok között szerepel a márka ismertségének növelése, az alkalmazotti kultúra egységesítése, valamint a globális ügyfelekkel való üzleti kapcsolatok élénkítése.

A Lenovo a Magyar Olimpiai Csapat aranyfokozatú támogatójaként és számítástechnikai partnereként 18 db notebookot, hozzátartozó hátizsákot és  pendrive-ot ad át a MOB-nak, amelyekhez megbízható informatikai hátteret nyújt.

„Mint nemzetközi olimpiai támogatók, vállalatunk Magyarországon is szeretné megismertetni az általunk felvonultatott kiváló minőségű, innovatív technológiát és megbízhatóságot. Bízunk benne, hogy hozzájárulásunkkal további sikerekhez segíthetjük a magyar sportolókat az olimpiai versengések során” – mondja Gottlieb István, a Lenovo Magyarország vezérigazgatója.

Az Olimpiai Játékok nemzetközi számítástechnikai eszközbeszállító partnereként a Lenovo szállítja az összes számítástechnikai felszerelést a 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok és a 2008-as Pekingi Nyári Olimpiai Játékok, továbbá több mint 200 nemzeti olimpiai bizottság számára. Emellett a Lenovo asztali számítógépekkel, notebookokkal, szerverekkel, technikai háttértámogatással és szaktudásával segíti az olimpiai játékok sikeres lebonyolítását.

„A kínai alapítású, amerikai székhelyű és a világ számos pontján jelen levő Lenovo egyaránt szimbolizálja a modern, 21. századi üzleti tevékenységet és a nemzetközi olimpiai eszme által is képviselt összefogást." - mondta Yuanqing Yang, a Lenovo igazgatótanácsának elnöke.

"Mindig kiemelkedő fontossággal bír a Magyar Olimpiai Bizottság és a hazai olimpiai mozgalom számára, ha egy újabb támogató csatlakozik a Magyar Olimpiai Csapat szponzori köréhez. Örömmel tölt el bennünket, hogy ezúttal a nemzetközi olimpiai mozgalom egyik világszponzora, a Lenovo döntött úgy: a Magyar Olimpiai Csapatot külön is támogatja. Segítő szándéka bizonyíték számunkra, hogy élsportolóink eredményei milyen nagy értéket képviselnek mind a hazai, mind a nemzetközi sportszerető közönség szemében" - mondta el Dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

"Bízunk benne, hogy az idén Torinóban, majd 2008-ban Pekingben is rászolgálunk a Lenovo bizalmára, és a mostani szerződéskötésünk egy hosszú, olimpiai ciklusokon átívelő, sikeres együttműködés kezdete" – tette hozzá dr. Kamuti Jenő, a MOB főtitkára.

„Ma már a legtöbb élsportoló edzésprogramjában szerepet kap a notebook. Rendszeresen használok egy műholdas sebességmérőt és egy pulzusmérő órát, illetve esetenként videóra vesszük az edzéseimet. A készülékek szolgáltatta adatok a megfelelő szoftverek segítségével azonnal kielemezhetők a számítógépen. Az innen nyert információkból következtetünk arra, hogy a pálya, ill. a táv mely szakaszán van szükség további erősítésre, hol fáradok el, illetve esek ki a ritmusból” – mondta Horváth Gábor, kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres világbajnok kajakozó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu English version

Field report from Lenovo

It was a year ago that IBM shocked the world by announcing that it was selling its PC business to Lenovo, a Chinese company unknown in America and Europe.

MTI Gazdaság

Jön az IBM kínai utódja, a Lenovo

A kínai Lenovo számítástechnikai nagyvállalat a hét végén bejelentette, hogy sikerrel lezárta az amerikai IBM PC-gyártó részlegének felvásárlási ügyletét és heteken belül már Lenovo márkanév alatt dob piacra új korszerű számítástechnikai termékeket.