szerző:
hvg.hu

A Symantec bejelentette a Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 alkalmazás megjelentetését, amely védelmet nyújt a vírusokkal szemben a vezetékes kapcsolat nélküli Palm OS, Microsoft Windows Mobile és Pocket PC felületek számára.

Az alkalmazás a vállalati eszközök számára biztosít védelmet, megóvva őket a kártékony kódoktól, amelyek világhálóról, e-maileken keresztül, Wi-Fi kapcsolat során, illetve Bluetooth vagy infraportos adatátvitel során töltődnek le az eszközökre. Az alkalmazás segítségével a felhasználók nagyobb mértékben kontrollálhatják a vezetékes kapcsolat nélküli eszközökön tárolt adatok védelmét.

„A vezeték nélküli technológia megváltoztatta az üzleti élet működését, hiszen a sokat utazó dolgozók számára folyamatos hozzáférést biztosít az ügyvitellel kapcsolatos alkalmazásokhoz és adatokhoz” – mondta Sarah Hicks, a Symantec mobil és vezeték nélküli alkalmazásaiért felelős helyettes elnöke. „Miközben ez a rugalmasság növeli a hatékonyságot, bonyolulttá teszi a helyzetet, és növeli a kockázatot, mivel a vezeték nélküli eszközök váltak a hackerek új célpontjává, rajtuk keresztül jutnak be a vállalati hálózatba. A Symantec vírusvédelmi rendszere egy központi adatkezelő konzolon keresztül útját állja az új vírustámadásnak, és teljes védelmet biztosít a vállalatok számára.”

A mobil eszközök védelmében való elkötelezettségéért a Symantec megkapta a 2006 Mobility Award-ot. A díjat a Mobile Trax szaktanácsadó és kutató cég ítéli oda a legkiválóbb mobil és vezeték nélküli adatátviteli termékeknek és szolgáltatásoknak.

A Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 lehetővé teszi a mobil adatkezelés védelmét az eszközökön, valós időben felismeri az esetleges biztonsági fenyegetettséget, és figyelmeztet a veszélyre. Rugalmas, igény szerinti, menetrendszerű és automatikus felismerési lehetőséget biztosít, naprakész vírusfelismerést a Wireless LiveUpdate víruseltávolítón keresztül, valamint helyreállítja, illetve törli a vírusos fájlokat. A 3.5-ös verzióval a Symantec System Center konzollal ellátott Symantec Client Security felhasználói könnyen telepíthetnek kiegészítő programokat a konfigurációk kezeléséhez és a mobil eszközöket érintő házirend végrehajtásához. A segédprogram a Windows Smartphone kivételével minden Windows Mobile felület számára elérhető, ezen felül minden PocketPC és Palm OS felülettel is használható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Associated Press Tech

Gates 2006 decemberére ígéri a "biztonságos" Longhornt

A Microsoft ambíciózus tervei a Longhorn munkanév alatt fejlesztett legújabb Windows verzió adatbiztonságának növelésére jelentősen kitolhatják a megjelenés időpontját, miközben a leglátványosabb fejlesztések a grafikus megjelenítések terén a legfrissebb Apple operációsrendszer újításait tükrözik vissza.

hvg.hu Tech

Beindult a Microsoft online biztonsági szolgáltatása

Hónapokig tartó belső tesztelés után a Microsoft szerdán elindította Windows OneCare nevű biztonsági szolgáltatását, amellyel komoly fejfájást okozhat a konkurenciának, s az egyre növekvő biztonsági piacon heves árháborút indíthat el.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Mit mondott Bill Gates az új biztonságosabb Microsoft termékekről?

Bill Gates, a Microsoft elnöke a San Francisco-i RSA biztonságtechnikai konferencián több fontos fejlesztést is bejelentett, többek között az Internet Explorer 7-es változatát is. A Microsoft célja az elsősorban a felhasználók biztonságát erősítő fejlesztésekkel, hogy elejét vegye a további piacvesztésnek, amelyet a közönség egy része által jobbnak tartott böngészők (különösen a Mozilla Firefox) megjelenése okozott az utóbbi időben.

Infinit Tech

Microsoft: Legyen biztonságosabb cybervilág!

A Microsoft 2003 januárjában indította el a kormányzati biztonságtechnikai változásokat célzó programját (Government Security Program), amely a Linux és egyéb nyílt forráskódú rendszerek vitorlájából igyekezett kifogni a szelet. A program lényege, hogy a Microsoft kormányzati és nemzetközi szervezetek részére – a forráskód megváltoztatásának tilalmával – a Windows operációs rendszer forráskódjához való hozzáférésre, így valamennyi állam és intézmény számára saját (nemzet)biztonságához illeszkedő rendszerek kialakítására ad lehetőséget.

Megölt lengyel politikus: a helyszínt biztosító cég főnökét is letartóztatták

Megölt lengyel politikus: a helyszínt biztosító cég főnökét is letartóztatták

Eddig ismeretlen felvétel arról, hogyan rángatták végig Hadházyt a zárt MTVA-folyosón

Eddig ismeretlen felvétel arról, hogyan rángatták végig Hadházyt a zárt MTVA-folyosón

Oligarchák és maffiózok új szolgálati járműve lehet ez a gigantikus fekete terepjáró

Oligarchák és maffiózok új szolgálati járműve lehet ez a gigantikus fekete terepjáró

Az Ügyészségtől a Nyugati téri felüljáróhoz vonultak a tüntetők

Az Ügyészségtől a Nyugati téri felüljáróhoz vonultak a tüntetők

Andy Vajnához hasonló betonfala sose lesz többet a magyar filmnek

Andy Vajnához hasonló betonfala sose lesz többet a magyar filmnek

Középkategóriás televízió csúcstechnológiával: itt a Philips új fejlesztése, a The One

Középkategóriás televízió csúcstechnológiával: itt a Philips új fejlesztése, a The One