szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Symantec bejelentette a Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 alkalmazás megjelentetését, amely védelmet nyújt a vírusokkal szemben a vezetékes kapcsolat nélküli Palm OS, Microsoft Windows Mobile és Pocket PC felületek számára.

Az alkalmazás a vállalati eszközök számára biztosít védelmet, megóvva őket a kártékony kódoktól, amelyek világhálóról, e-maileken keresztül, Wi-Fi kapcsolat során, illetve Bluetooth vagy infraportos adatátvitel során töltődnek le az eszközökre. Az alkalmazás segítségével a felhasználók nagyobb mértékben kontrollálhatják a vezetékes kapcsolat nélküli eszközökön tárolt adatok védelmét.

„A vezeték nélküli technológia megváltoztatta az üzleti élet működését, hiszen a sokat utazó dolgozók számára folyamatos hozzáférést biztosít az ügyvitellel kapcsolatos alkalmazásokhoz és adatokhoz” – mondta Sarah Hicks, a Symantec mobil és vezeték nélküli alkalmazásaiért felelős helyettes elnöke. „Miközben ez a rugalmasság növeli a hatékonyságot, bonyolulttá teszi a helyzetet, és növeli a kockázatot, mivel a vezeték nélküli eszközök váltak a hackerek új célpontjává, rajtuk keresztül jutnak be a vállalati hálózatba. A Symantec vírusvédelmi rendszere egy központi adatkezelő konzolon keresztül útját állja az új vírustámadásnak, és teljes védelmet biztosít a vállalatok számára.”

A mobil eszközök védelmében való elkötelezettségéért a Symantec megkapta a 2006 Mobility Award-ot. A díjat a Mobile Trax szaktanácsadó és kutató cég ítéli oda a legkiválóbb mobil és vezeték nélküli adatátviteli termékeknek és szolgáltatásoknak.

A Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.5 lehetővé teszi a mobil adatkezelés védelmét az eszközökön, valós időben felismeri az esetleges biztonsági fenyegetettséget, és figyelmeztet a veszélyre. Rugalmas, igény szerinti, menetrendszerű és automatikus felismerési lehetőséget biztosít, naprakész vírusfelismerést a Wireless LiveUpdate víruseltávolítón keresztül, valamint helyreállítja, illetve törli a vírusos fájlokat. A 3.5-ös verzióval a Symantec System Center konzollal ellátott Symantec Client Security felhasználói könnyen telepíthetnek kiegészítő programokat a konfigurációk kezeléséhez és a mobil eszközöket érintő házirend végrehajtásához. A segédprogram a Windows Smartphone kivételével minden Windows Mobile felület számára elérhető, ezen felül minden PocketPC és Palm OS felülettel is használható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Associated Press Tech

Gates 2006 decemberére ígéri a "biztonságos" Longhornt

A Microsoft ambíciózus tervei a Longhorn munkanév alatt fejlesztett legújabb Windows verzió adatbiztonságának növelésére jelentősen kitolhatják a megjelenés időpontját, miközben a leglátványosabb fejlesztések a grafikus megjelenítések terén a legfrissebb Apple operációsrendszer újításait tükrözik vissza.

hvg.hu Tech

Beindult a Microsoft online biztonsági szolgáltatása

Hónapokig tartó belső tesztelés után a Microsoft szerdán elindította Windows OneCare nevű biztonsági szolgáltatását, amellyel komoly fejfájást okozhat a konkurenciának, s az egyre növekvő biztonsági piacon heves árháborút indíthat el.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Mit mondott Bill Gates az új biztonságosabb Microsoft termékekről?

Bill Gates, a Microsoft elnöke a San Francisco-i RSA biztonságtechnikai konferencián több fontos fejlesztést is bejelentett, többek között az Internet Explorer 7-es változatát is. A Microsoft célja az elsősorban a felhasználók biztonságát erősítő fejlesztésekkel, hogy elejét vegye a további piacvesztésnek, amelyet a közönség egy része által jobbnak tartott böngészők (különösen a Mozilla Firefox) megjelenése okozott az utóbbi időben.

Infinit Tech

Microsoft: Legyen biztonságosabb cybervilág!

A Microsoft 2003 januárjában indította el a kormányzati biztonságtechnikai változásokat célzó programját (Government Security Program), amely a Linux és egyéb nyílt forráskódú rendszerek vitorlájából igyekezett kifogni a szelet. A program lényege, hogy a Microsoft kormányzati és nemzetközi szervezetek részére – a forráskód megváltoztatásának tilalmával – a Windows operációs rendszer forráskódjához való hozzáférésre, így valamennyi állam és intézmény számára saját (nemzet)biztonságához illeszkedő rendszerek kialakítására ad lehetőséget.