szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén Hirschler Richard a HVG Háló főszerkesztője, Kovács Olivér a Klubrádió műsorvezető-szerkesztője, illetve Simon S. András a Figyelő külsős munkatársa kapta az Atigris Informatika Zrt. által alapított, Az év informatikai újságírója elnevezésű díjat.

A bíráló bizottság a kitüntetetteket minden évben olyan újságírók, illetve szerkesztők közül választja ki, akik sokat tesznek az informatika népszerűsítéséért, átfogó képet festenek a magyarországi informatikai ágazatról, illetve jelentős, a nagyközönséget érintő hazai szakmai újdonságot mutatnak be.
 
"Sorra jönnek az újabb és újabb csodák: DVD, pen-drive, wifi, internet-telefon, internet-tévé, médialejátszó, GPS, stb. Az eszközök egyre kisebbek, és egyre nagyobb teljesítményre képesek. Körülöttünk szinte minden megváltozott, hogy én - mondhatni technikai analfabétaként - fokozatosan megbarátkoztam az okos pc-vel, a mozgékony laptoppal, abban óriási szerepe volt környezetemnek. Türelemmel, okos szóval hozták hozzám közelebb az informatika vívmányait" - fogalmazott Hirschler Richárd, a HVG Online főszerkesztője, a HVG egyik alapítója.

A HVG mellékleteként megjelenő Háló főszerkesztője szerint "ezt a felvilágosító munkát kell folytatnunk, szórakoztató, és mégis tárgyilagos módon tájékoztatni a közvéleményt, nem belenyugodni, hogy ma még a lakósságnak csak töredéke használja ki a szélessávú internet adta lehetőségeket."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem Ferrari: teszten az új Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Majdnem Ferrari: teszten az új Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Egész Magyarországot magas kockázatúvá minősítette Németország

Egész Magyarországot magas kockázatúvá minősítette Németország

Gyurcsány volt kabinetfőnöke végleg otthagyta pálinkacégét

Gyurcsány volt kabinetfőnöke végleg otthagyta pálinkacégét