szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Alphasonic forgalmazza a magyar piacon újdonságnak számító MobiGater kommunikációs eszközt, mely összeköti az internetes telefonálást a mobilkommunikációval.

A MobiGater egy portál, mellyel ingyenes mobilhívásokat lehet kezdeményezni. A termék SIM-kártya segítségével létesít közvetlen kapcsolatot a mobiltelefon és a világszerte mintegy 135 millió felhasználót tömörítő ingyenes internetes kommunikációs program, a Skype között. Míg a Skype szoftver csak a számítógép közelében használható, és a mobiltelefonokról mindeddig nem lehetett internetes hívásokat bonyolítani, valamint a nemzetközi hívások mobil hálózatról még mindig költségesek, a cég által fejlesztett termék kiküszöböli ezeket a hátrányokat és egyesíti a két kommunikációs eszköz előnyeit.
 
A termék importőre a főleg telekommunikációs termékek forgalmazásával foglalkozó bolgár vállalat, az EuroDesign. A cég a fejlesztés költségét félmillió euróra becsüli, jelenleg az egész világon 7-800 ezer darab van forgalomban a számítástechnikai eszközből.
 
A magyarországi forgalmazó az idén 20 százalék feletti növekedéssel, 2 milliárd forint árbevétellel kalkulál. A számítástechnikai hálózati szerelési anyagokat és biztonságtechnikai eszközöket forgalmazó cég tavaly 1,7 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, ami 5-10 százalékkal haladta meg az előző évi árbevételt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Féregvírus terjed a Skype-on keresztül?

Számítógépes biztonsági elemzők szerint elképzelhető, hogy egy új internetes féreg terjed a népszerű Skype internetes telefonszoftveren keresztül.

MTI Tech

Ingyenes webtévé a Skype fejlesztőitől

A Skype internetes telefonhálózat és a Kaaza fájlmegosztó alkalmazás fejlesztői, Janus Friis és Niklas Zennstrom ingyenes onlinetévé-szolgáltatáson dolgoznak, amely a tervek szerint 2007-ben jelenik meg - adta hírül a Reuters brit hírügynökség a Financial Times (FT) című nemzetközi gazdasági napilap cikke alapján.

hvg.hu Tech

Több mint négymilliárd dollárra perlik a Skype-ot

A Morpheus fájlcserélő rendszer fejlesztője a StreamCast Networks beperelte az internetes telefoncég tulajdonosát, az eBayt, mondván, hogy a szoftver készítői az ő technológiájukat alkalmazza programjukban.

hvg.hu Tech

A Lycos is beszáll az IP-telefon üzletbe, a Skype-ot perelik

A keresőt üzemeltető cég jövő héten indítaná saját IP-alapú telefonszolgáltatását. A Skype-ot eközben beperelte egy vállalat, amely azt állítja, hogy a beszélgetőszoftver egy korábban kifejlesztett megoldást használ a felhasználók csatlakoztatására.

hvg.hu Tech

Speciális deszktop a Skype-felhasználóknak

A Logitech és a Skype ma bejelentették, hogy szakmai együttműködésüket kibővítve létrehozták egy deszktopot, amely arra hivatott, hogy megkönnyítse a Skype használatát. A termékkombináció európai változatában egy Skype-specifikus billentyűzet is helyet kapott az egér, a headset és a telefon-kihangosító mellett – tájékoztattak a cégek sajtóközleményükben.

hvg.hu Tech

A dekóder és a modem után a Skype a legismertebb

Nem ismerik az emberek a legújabb információtechnológiai fogalmak jelentését – mutat rá a Szonda-Ipsos legfrissebb 1500 fős reprezentatív mintán végzett infokommunikációs kutatása.

hvg.hu Tech

Tévére váltanak a Skype alapítói

Minden jel szerint újabb nagy dobásra készülnek a Skype alapítói. Niklas Zennstrom és Janus Friis miután szétrombolták a zenekiadók és a telefontársaságok egyeduralmát, most a televízióra vetettek szemet.