szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövőben a fogadott hívásokért is kérhető pénz a Skype hálózatán belül.

A Skype új 3.1-es Windows-os bétája egy érdekes új funkcióval ruházza fel az internettelefon alkalmazást: mostantól fizetőssé tehetjük számunk hívását, így bármilyen telefonos szolgáltatásért kérhetünk pénzt a jövőben.

A Skype Prime nevű megoldás perc- és kapcsolási díj alapú fizetést is lehetővé tesz, s a cég reményei szerint új üzleti modellek épülhetnek a rendszerre. A fizetős vonal kapcsolása előtt azonban a telefonálót előbb figyelmezteti a gép, hajlandó-e fizetni, s tájékoztatja a költségvonzatokról, s csak ezután lehetséges a fizetős kapcsolat létrejötte, magyarán kizárt a csalás lehetősége.

Az ötletet a Q&A (kérdések és válaszok) iparág virágzása hozta magával, melyre a Google igen komoly erőforrásokat mozgósított, de számos más online szolgáltató nagy üzletet szimatolt benne.

Eredetileg ugyan a kérdés-válasz platformja az internetes chat, de a Skype Prime-tól azt reméli a cég, hogy mind többen térnek át az élő operátoros segítségnyújtásra. Ennek felhasználása a technikai segítségtől az információ alapú szolgáltatásokig terjed. Az pedig, hogy csak a Skype hálózatából hívhatóak ezek a fizetős számok, az anyavállalat szerint a Skype felhasználók óriási tömege miatt nem okoz gondot.

Amennyiben bejön a Skype húzása, a bevételek 30 százalékát teszi zsebre a hívásokból. Az izmos nyereségrészesedés duplája a konkurens szolgáltatást üzemeltető Ether-ének, mely azonban sem tömeges felhasználói bázist, sem jól ismert márkát nem tudhat maga mögött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Speciális deszktop a Skype-felhasználóknak

A Logitech és a Skype ma bejelentették, hogy szakmai együttműködésüket kibővítve létrehozták egy deszktopot, amely arra hivatott, hogy megkönnyítse a Skype használatát. A termékkombináció európai változatában egy Skype-specifikus billentyűzet is helyet kapott az egér, a headset és a telefon-kihangosító mellett – tájékoztattak a cégek sajtóközleményükben.

hvg.hu Tech

Féregvírus terjed a Skype-on keresztül?

Számítógépes biztonsági elemzők szerint elképzelhető, hogy egy új internetes féreg terjed a népszerű Skype internetes telefonszoftveren keresztül.

hvg.hu Tech

A dekóder és a modem után a Skype a legismertebb

Nem ismerik az emberek a legújabb információtechnológiai fogalmak jelentését – mutat rá a Szonda-Ipsos legfrissebb 1500 fős reprezentatív mintán végzett infokommunikációs kutatása.

MTI Tech

Átjárás a Skype és a mobiltelefon között

Az Alphasonic forgalmazza a magyar piacon újdonságnak számító MobiGater kommunikációs eszközt, mely összeköti az internetes telefonálást a mobilkommunikációval.

MTI Tech

Ingyenes webtévé a Skype fejlesztőitől

A Skype internetes telefonhálózat és a Kaaza fájlmegosztó alkalmazás fejlesztői, Janus Friis és Niklas Zennstrom ingyenes onlinetévé-szolgáltatáson dolgoznak, amely a tervek szerint 2007-ben jelenik meg - adta hírül a Reuters brit hírügynökség a Financial Times (FT) című nemzetközi gazdasági napilap cikke alapján.