szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy vírusirtó cég manilai központjának közlése szerint Ázsia teljes levélforgalmának közel 70 százalékát spamek, kéretlen reklámok és egyéb levélben továbbított hirdetések jelentik.

A Fülöp-szigeteken a legrosszabb a spam-helyzet, a teljes levelezés 88 százaléka szemét – derül ki a Symantec helyi vírusjelentéséből. Az ázsiai, csendes-óceáni régióból küldött levelek átlagosan 69 százaléka szemét. Annak ellenére, hogy a Fülöp-szigeteken a legmagasabb a kéretlen levelek aránya, a legnagyobb spam előállító Kína, amely az ázsiai spamek 37 százalékát állítja elő Kína.

A Symantec közleménye szerint a felmérés adatait kétmillió, húsz különböző országból származó felhasználó statisztikái alapján állították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Mit tegyünk a spamek ellen?

A tömegesen érkező nem kívánt üzenetek több szempontból is veszélyesek: gátolják az internet működését, elolvasásuk a fogadónak, a nem kívánt forgalom pedig a szolgáltatónak jelent többletköltséget - mondta Mayer Erika, az Informatikai Felhasználóvédelmi Iroda jogásza az A38-as hajón szervezett fórumon.

hvg.hu Vállalkozás

A spamek terjedésé miatt kevesebb az online regisztráció

A különböző korcsoportoknak általában nagyon eltérő a véleményük az internetes szörfözés rejtelmeit illetően. Az USA-ban azonban egyre szembeötlőbb az a tendencia, miszerint egyetlen korosztály tagjai sem töltenek már ki szívesen regisztrációs adatlapokat. Érdemes elgondolkoznunk, mit jelent ez az újfajta hozzáállás a hazai viszonylatokra vetítve.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Hét tipp spamküldés ellen

Az elektronikus levél olcsó és hatékony eszköz lehet új vásárlók toborzásához, de könnyen válhat kéretlen spammé. Ezeket általában azonnal törlik a címzettek, ráadásul bírósághoz is fordulhatnak. Fogadjon meg hét tanácsot, amellyel elkerülheti, hogy levelei a kukában landoljanak.

hvg.hu Tech

Spam szerverré alakítják az otthoni PC-t a legújabb féregvírusok

A Windows legújabban felfedezett hibáit veszik célba a világhálóra szabadított újfajta számítógépes vírusok, melyek nyomán a munkaállomás spam küldő szerverré alakul át. A fertőzés oly gyorsan terjed a neten, hogy aki nem tölti le gyorsan a frissítéseket, holnap már lehet, hogy egy zombigép elé ül le.