szerző:
MTI

Alig több mint három nap alatt mintegy 150 ezer számítógépről tizenkétmilliószor kattintottak rá világszerte azokra a pedofil fényképekre, amelyeket egy számítógépes kalóz tett fel egy európai honlapra. Egy csütörtöki rendőrségi bejelentés szerint Ausztráliában 70 gyanúsítottat vettek őrizetbe az internetes pedofília ellen az Interpol kezdeményezésére indított, kiterjedt hatósági akció keretében.

Az európai honlapot csak Ausztráliából 2500 számítógépről keresték fel 76 óra alatt, és egymillió alkalommal töltötték le a 99 szóbanforgó fényképet. Az ausztrál nyomozók félévi munkával 2800 olyan internetes címet derítettek fel az országban, amelynek azonosítani tudták a pedofíliával gyanúsítható tulajdonosát - közölte Mick Keelty, az ausztrál szövetségi rendőrség vezetője. "További személyeket fogunk őrizetbe venni, a nyomozás folytatódik" - jelentette ki.

A 19 és 81 év közötti, eddig őrizetbe vett 70 személy a társadalom minden rétegét képviseli: vannak köztük tanárok, egy rendőr és egy neves labdarúgóedző is. "Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez volt a pedofília elleni eddigi legsikeresebb akciónk, együttműködésben nemzetközi partnereinkkel. (A képeken szereplő gyerekek) különböző országokból valók, a nagy baj az, hogy sokukról nem tudjuk, pontosan honnan származnak, s azt sem, hogy továbbra is nemi visszaélés áldozatai-e" - mondta Keelty. A képeken szereplő gyerekek közül négyet állami gondozásba vettek.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Pápa: nem lesz több pedofil pap

A Washingtonba tartó XVI. Benedek pápa út közben kijelentette, hogy "mélységesen szégyenkezik" egyes papok szexuális visszaélései miatt, amelyek megrendítették a katolikus egyházat az Egyesült Államokban, és határozottan megígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy ez ne ismétlődjék meg.

MTI Világ

Az Interpol ismét a nyilvánossághoz fordul egy pedofil ügyben

Ismét a világ nyilvánosságához fordult segítségért kedden a nemzetközi rendőrszervezet, az Interpol, amely egy délkelet-ázsiai gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsított férfi leleplezését várja a felhívástól.

hvg.hu Tech

Közösségi oldalakon vadásznak a pedofilok, de hiába

Szerdán adta át a brazil hatóságoknak a Google azon Orkut-felhasználók listáját, akik vélhetően érintettek pedofil tevékenységekben. Ez az első olyan eset, amely során a keresőóriás ténylegesen adatokat szolgáltat ki az általa működtetett közösségi oldal felhasználóiról harmadik félnek.

Plázs

A pedofiloknak más az agyszerkezetük

Mágneses rezonanciás felvételek segítségével kanadai kutatóknak sikerült igazolni, hogy a pedofilok agyában jelentősen kevesebb a szexuális vágy felkeltésében szerepet játszó hat agyi terület közti összeköttetést jelentő fehérállomány – írja a Journal of Psychiatry Research.

Gigantikus művészeti installációba burkolták a Bécsi Városházát

Gigantikus művészeti installációba burkolták a Bécsi Városházát

Rövidzárlat okozhatta a tüzet a Notre-Dame-ban

Rövidzárlat okozhatta a tüzet a Notre-Dame-ban

Tudja, mennyibe kerül a műhús? Talán meglepődik majd

Tudja, mennyibe kerül a műhús? Talán meglepődik majd

Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia

Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia

Újabb razzia volt a Fészeknél

Újabb razzia volt a Fészeknél

Őrizetbe vették a fűben magára hagyott újszülött édesanyját

Őrizetbe vették a fűben magára hagyott újszülött édesanyját