szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából a bevezetőben vázolt gondolat áll a Salon blogoldal legújabb...

Nagyjából a bevezetőben vázolt gondolat áll a Salon blogoldal legújabb kezdeményezése mögött. Az Open Salon közösség tagjai mostantól valódi dollárokkal díjazhatják egymás munkáját. A legnépszerűbb bejegyzéseket pedig a készpénzen kívül nyilvánossággal is jutalmazzák: a posztok kikerülnek a Salon főoldalára.

A blogoldalakon eddig is léteztek különböző értékelési rendszerek, de hogy a pontokat a pénz váltsa föl, az egészen új gondolat.

A Salon pénzügyeit a Revolution MoneyExchange bonyolítja, amelyet a korábbi AOL-es guru, Steve Case alapított. Csak azok a Salon tagok adhatnak és kaphatnak pénzt, akik regisztrálnak a szolgáltatásra, amely kezdőtőkeként 10 dollárt ajánl fel.

Vajon működni fog mindez? Amíg az „ingyenes” 10 dollárok kitartanak biztosan, de utána már kérdéses. Ahogy a Radiohead In Rainbows albumának esetében láttuk, ha kell, az internetezők felköhögnek néhány dollárt, de amit lehet ingyen is, azt ingyen töltik le. Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy milyen eszement összegeket képes néhány MMORPG-s kifizetni virtuális kardokért és sisakokért.

Drukkolunk a kezdeményezésnek, mert ez nagyot lendítene a blogger kultúrán, és esélyt adna kevésbé ismert szerzők felemelkedésének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Videót a blogba!

A hagyományos naplók csak keveseknek szóltak.