szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Akár gyalogláshoz, kerékpározáshoz, robogózáshoz...

Akár gyalogláshoz, kerékpározáshoz, robogózáshoz, autózáshoz és hajózáshoz is használható a GARMIN új, többfunkciós, hordozható nüvi 500-as sorozata, amely egyesíti a legújabb Garmin navigációs technikákat. A vízálló készülékekben megtalálható a Hotfix (azaz a gyors pozícionálás), a részletes NavTeq Európa térkép, valamint NaviGuide Magyarország térkép. Számtalan POI (Érdekes pont) található az adatbázisban, a digitális magassági térkép pedig - amely nagyobb zoomnál árnyékolva mutatja a terep kontúrjait - még könnyebb tájékozódást tesz lehetővé. A hazai felhasználóknak ingyenesen letölthető a NaviPro kibővített POI adatbázis, valamint a fix telepítésű sebességmérő kamerák adatbázisa.

Minthogy a sorozat kompatibilis a forgalmi információs rendszerrel (TMC), már Magyarországon is elkerülhető lesz a dugókban való ücsörgés. A nüvi 500-as készülékek különlegessége a népszerű „Hol vagyok?” funkció, amelynek köszönhetően elég megérinteni a megfelelő ikont, s máris láthatóvá válnak a pontos koordináták, a legközelebbi kereszteződések, megtudhatjuk a közelben lévő kórházak, rendőrségek, benzinkutak és szervizek címeit és telefonszámait. Ráadásul a Garmin Connect Photos funkcióval a felhasználó választhat a számtalan Google Panoramio kép közül, hogy fényképek segítségével tájékozódhasson szárazon és vízen egyaránt. A nüvi 500-as sorozat készülékeiben egyébként egyetlen érintéssel válthatunk a gyalogos, kerékpáros, autós, illetve hajós funkciók között.
Magyarországon a sorozat a nüvi 550 típusjelű készülékkel debütál, mégpedig a jövő hónap elején. A többfunkciós eszköz ára előreláthatólag 99 990 forint lesz.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassan, de csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Lassan, de csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó