szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Felgyorsult világunkban az üzletemberek egy hét alatt akár a világ több...

Felgyorsult világunkban az üzletemberek egy hét alatt akár a világ több különböző országában is tárgyalnak. És mivel az üzlet nem várhat addig, amíg visszatérnek irodájukba, a mobil eszközökre, a mobil telefonokra, PDA-kra és az üzleti világban különösen fontos notebookokra is állandó, és egyre növekvő igény mutatkozik. Ráadásul a mobil eszközök nem csak utazás közben fontosak: Európában jelenleg a vállalatoknál használt személyi számítógépek 34%-a notebook. Ez a szám már csak azért is figyelemre méltó, mivel ugyanez az arány 2005-ben még jóval 30% alatti volt - többek között ezek a megállapítások szerepelnek a Fujitsu Siemens Computers és a TNS/Infratest felmérésében.

Egyre népszerűbbek a notebookok az üzletemberek körében

A felmérés arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek számára a mobil eszközök használata melletti legfontosabb érv a rugalmasság, illetve a vezeték nélküli működés. A WLAN – különösen az otthoni irodákban – ugyan még mindig a legelterjedtebb módja az internet-csatlakozásnak, de egyre inkább teret nyer a mobil szélessávú szolgáltatások használata: a legalább száz munkavállalót foglalkoztató vállalatok több mint 50%-a már ezeket veszi igénybe.
Persze nem minden vállalatvezető lelkesedik a mobil eszközökért, s szkepticizmusokat biztonsági aggályokkal magyarázzák. A lista élén az adatok elvesztése áll, ezt követi az attól való félelem, hogy idegenek férhetnek a céges adatokhoz és hálózathoz, és persze a készülék ellopása és a vírusok által okozott károk sem maradhatnak ki a veszélyek közül.
A Fujitsu Siemens Computer, a felmérés eredményeire alapozva fejleszti ki üzleti notebookcsaládja új generációit, emellett átfogó biztonsági csomaggal szereli fel üzleti notebookjait, integrálva olyan tulajdonságokat is, mint például opcionálisan rendelhető ujjlenyomat-olvasó vagy a SmartCard leolvasó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!