szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Internetes telefonálásra persze számos alkalmazás közül választhatunk, de...

Internetes telefonálásra persze számos alkalmazás közül választhatunk, de az tény, hogy a legnagyobb népszerűségnek a Skype örvend.
Előfordulhat, hogy a céges mellett a privát fiókunkra is szükségünk volna, és válaszút elé érkezünk. Szerencsére nem szükséges kompromisszumot kötnünk egyik rovására sem!
Mivel ilyen jellegű probléma merült fel, ezért nyugodtan feltételezhetjük, hogy a két fiók már megvan, így annak létrehozására külön már nem térnénk ki. Szükségünk lesz viszont egy másik felhasználói fiókra a számítógépünkön, ezért amennyiben csak egy fiókunk van, készítenünk kell egy másikat is. Ennek létrehozása a következőképpen történhet. Keressük meg a Start menüben a Vezérlőpultot, azon belül nyissuk meg a Felhasználói fiókok opciót. Itt elegendő engedélyezni a vendégfiókot, a célnak az is tökéletesen megfelel, de persze választhatjuk az Új fiók létrehozása opciót is. Utóbbi esetében csupán a fiók nevét kell megadni, illetve a jogosultságát, hogy korlátozott avagy rendszergazdai jogokkal legyen felruházva az új fiók. A választás itt is tetszés szerinti, esetünkben nincsen gyakorlati jelentősége. Miután ezzel megvagyunk, szükség szerint jelszóval védhetjük a fiókot.

A cél: két Skype egy gépen

Ezt követően zárjuk be az ablakot, és keressük meg a Skype parancsikonját. Először is indítsuk el azt, majd a szokásos módon lépjünk be az egyik fiókunkba. Bejelentkezés után keressük meg ismét a Skype-ot, és a jobb gombbal kattintsunk a parancsikonján (ha nem működne, akkor a telepítési mappájában indítsuk el a Skype.exe-t).
Az előugró ablakban a „futtatás mint...” parancsot választva egy újabb ablak ugrik elő. 

A futtatás mint… parancsot kell választanunk

Ezen pipáljuk be a második lehetőséget, miszerint a következő felhasználói fiókkal szeretnénk futtatni a programot. Itt egy legördülő menüből választhatjuk ki a kívánt fiókot, ha nem találnánk, akkor gépeljük be. A következő sorban, ha van jelszavas védelem, adjuk azt meg, kattintsunk az OK gombra, és már töltődik is az újabb Skype alkalmazás!

A felhasználói fiók megadása

Adjuk meg a másik Skype fiók hozzáférési paramétereit, majd a bejelentkezést követően mindkét fiók készen áll a használatra. Már csak egyetlen kérdés maradt hátra, mi történik akkor, ha egyszerre fut be hívás mindkét vonalon, melyiket válasszuk? Ennek eldöntése már önökre vár, jó telefonálást!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mitől volt óriás Ruth Bader Ginsburg?

Mitől volt óriás Ruth Bader Ginsburg?

Egész Amerikát átszabhatja Trump az új főbíró jelölésével

Egész Amerikát átszabhatja Trump az új főbíró jelölésével

Biden: Trump életeket menthetett volna meg

Biden: Trump életeket menthetett volna meg