szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az ecoRoute szoftverrel még az utazás megkezdése előtt megjeleníthetjük az út...

Az ecoRoute szoftverrel még az utazás megkezdése előtt megjeleníthetjük az út üzemanyagköltségét, azaz még idejében szembesülhetünk a költségekkel, ami segíthet annak wldöntésében, hogy saját járművel avagy inkább tömegközlekedési eszközzel keljünk útra. Hasznos, ugyanakkor szórakoztató kiegészítő a „Driving Challenge” opció, amely megmutatja, mennyire gazdaságosan vezet a pilóta. Mindezt az út végén összesített pontszám mutatja, valamint javaslatokat is tesz arra vonatkozóan, hogyan lehet az elért pontszámot növelni, az üzemanyagköltséget és a jármű széndioxid kibocsátását - így a környezetszennyezést - pedig csökkenteni.

Jelentés az üzemanyag-felhasználásról

A „gyorsabb”, illetve a „rövidebb” opciókon kívül az ecoRoute felajánlja a „kevesebb üzemanyag” választásának lehetőségét is, és ennek megfelelően segít kiválasztani azt az útvonalat, ahol a legkevesebb üzemanyagra lesz szükségünk. Az ecoRoute üzemanyag-kimutatás tartalmazza az összes üzemanyag-felhasználást, a megtett kilométer-kimutatás pedig utanként is jelzi a kilométerenkénti üzemanyag-felhasználást. Az összes adat részleteivel együtt táblázatba foglalható. A vezetőknek arra is van lehetőségük, hogy nüvi készüléküket az ecoRoute „járműprofil” menüjének beállításával optimalizálják. Itt az autó fogyasztása és az üzemanyag aktuális ára is beállítható, így a program még pontosabb kalkulációt készíthet. Az, hogy melyik nüvi készülék kompatibilis az ecoRoute programmal a alábbi oldalon ellenőrizhető.
Az egyelőre Európára optimalizált alkalmazást februártól lehet letölteni a Garmin weboldaláról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt Columbusban

Egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt Columbusban

Uniós pénzt is költene az orvosbérek emelésére a kormány

Uniós pénzt is költene az orvosbérek emelésére a kormány