szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Ma már egyre kevésbé meglepő, ha a divatcikkekben technológiai újdonságok is...

Ma már egyre kevésbé meglepő, ha a divatcikkekben technológiai újdonságok is megjelennek. Íme egy rövid válogatás napjaink legtechesebb karkötőiből.

Fényképező a karkötőben

Nem csak karkötő, GPS és fényképező is egyben

A GPS Map Shots nevű karkötő, mint ahogy arra a neve is utal, egy helymeghatározó (GPS) és egy digitalis fényképezőgép nem mindennapi kombinációja. Az elegáns karék lehetővé teszi, hogy utazásaink során egyetlen gombnyomással megörökítsük a látottakat, azok pontos koordinátáinak elmentésével. Így azután sosem jövünk zavarba, ha valaki megkérdezi, mondd csak, hol is készült ez vagy az a felvétel.

Hívást jelző karkötő

Páratlan páros: mobil és karkötő összekötve

Az tudja csak igazán értékelni a Vibracelet nevű karkötőt, aki járt már úgy, hogy nem hallotta mobilja csörgését, mert a készülék a táskája mélyén lapult, vagy mondjuk elnyomta a jelzés hangját az utcai forgalom. A Vibracelet egy Bluetooth-os karkötő (2,4 GHz-es frekvencián dolgozik), amely veszi mobilkészülékünk jeleit, s diszkrét rezgéssel figyelmeztet, ha hívásunk érkezett. Karkötőnk akkor is jelez, ha öt méternél távolabb kerülünk a mobilunktól, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy elfelejtjük magunkkal vinni kommunikációs társunkat.

Karkötő papírból

Mozi a csuklón

Persze nem akármilyen papírból! A Chocolate Agency nevű kínai cég (amelynek az égvilágon semi köze a finom édességhez) egy e-papírból készült karkötővel lepte meg a gadgetekre fogékony felhasználókat. Maga a karkötő egy vékony, hajlékony képernyő, amelyet a természetes mozgás táplál energiával, így sosem kell feltölteni. Ráadásul a vonzó multimédia eszköz még nyújtható is, úgyhogy bármilyen vastag csuklóra feltehető.

Elektronikus pórázok

Nehogy elvesszen a gyerek

Manapság, amikor a szülők egyre többet dolgoznak, a gyerekeik is mind korábban megkapják első mobiltelefonjukat, egyfajta biztonságérzetbe ringatva ezzel felmenőiket. Nemrégiben egy újabb elektronikus póráz látott napvilágot, ezúttal egy karkötő formájában. Petr Hampl tervező napelemes újdonsága ugyan nem mobiltelefon, mégis lehet rá üzeneteket, grafikus jeleket küldeni, azaz a szülők figyelmeztethetik csemetéjüket, ha az netán elfelejtene hazaindulni. A karkötő egyelőre még kizárólag rózsaszínben kapható, azonban a gyártó cég igéri, hogy amennyiben pozitív lesz a fogadtatása, hamarosan más színekkel is előrukkolnak majd.

Ha már a bébicsőszöknél tartunk, íme egy hasonló eszköz a Dcontinuum cég kínálatából. A Link Child Locater két karkötőből áll. Közülük az egyiket a kisgyerek csuklójára, míg a másikat a rá vigyázó felnőtt kezére kell tenni. A gyerek karkötője folyamatosan jeleket küld a másik karkötőnek, amelyekből ez utóbbi kiszámolja, és kis LCD képernyőjén kijelzi a gyermek tartózkodási helyét.

Fülelő karkötő

Hallókészülék helyett

Végül következzék egy olyan karkötő vagy inkább óra, amely több mint egy jópofa gadget, hiszen nagyothalló embertársaink számára tervezték. A karkötős óra mellé két gyűrű is tartozik, ezeket a jobb, illetve a bal kéz valamelyik ujjára kell felhúzni. Ezek a kis gyűrűk lesznek ezek után a „fülek”: beépített hangérzékelőjüknek köszönhetően érzékelik a viselőjük háta mögül érkező hangokat, bemérik azok távolságát és irányát. A mért értékeket továbbítják az órához, amely rezegve figyelmezteti tulajdonosát, s megjeleníti, hogy milyen hang érkezett hátulról. Az órát úgy programozták, hogy felismerjen néhány fontos kifejezést (például: bocsánat, vigyázzon), viselője nevét, illetve a gépkocsiktól eredő zajokat, beleértve a dudálást is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőtől több település iskoláit is bezárják Montenegróban

Hétfőtől több település iskoláit is bezárják Montenegróban

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály