szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Oasis of the Seas valódi építészeti csoda: 16 emelet magas, 2700 kétágyas hajókabinja pedig 5400 utasnak kínál...

Az Oasis of the Seas valódi építészeti csoda: 16 emelet magas, 2700 kétágyas hajókabinja pedig 5400 utasnak kínál kényelmes elhelyezést. A tengerjárón a Cisco egységes vezeték nélküli hálózata számos új szolgáltatást nyújt. A hajó valamennyi pincére vezeték nélküli POS-készüléket használ, így a vendégek a hajón bárhol kényelmesen fizethetnek az igénybe vett szolgáltatásokért. A vendégek ugyanezeken a készülékeken írhatják alá elektronikus formában a felelősségvállaló nyilatkozatokat, mielőtt például sziklamászásba vagy korcsolyázásba fognának a hajón, illetve igénybe vennék a kötélpályát.

Nemcsak a legnagyobb, a legtechesebb is

Az Oasis legénysége mintegy ezer Cisco vezeték nélküli IP-telefont használ (7925G típus), amellyel a hajó bármely részén elérhetők. Az utasok bérbe is vehetnek egy-egy ilyen vezeték nélküli telefont utazásuk időtartamára. A vezeték nélküli hálózaton nemcsak felhívhatják egymást vagy szöveges üzeneteket küldhetnek, hanem például megtekinthetik az aznapi programokat is. A hálózat egyben valós idejű helymeghatározásra is használható, így például a gyermekek számára szervezett programok résztvevői egy olyan azonosító címkét kaphatnak, amely a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mutatja meg a szülőknek, hogy gyermekük a hajó melyik részében tartózkodik.
Több mint 900 Cisco vezeték nélküli elérési pont gondoskodik a hajótest teljes wifi lefedettségéről, így a hajón töltött idő alatt folyamatosan elérhető minden szórakozási lehetőség és szolgáltatás. A Cisco ASA (Adaptive Security Appliance – adaptív biztonsági készülék) szavatolja a hálózat teljes körű biztonságát, emellett nagy teljesítményű tűzfalas szolgáltatást és virtuális magánhálózati kapcsolatot is nyújt.
A Cisco hálózaton működő digitális médiarendszerek számos szórakoztató és információs tartalmat is kínálnak. A hajón több mint 300, hálózatba kapcsolt interaktív digitális médiafelület található, amelyen a vendégek például megtekinthetik az éttermek menüit és a szabad asztalok számát, videókat nézhetnek a gyógyfürdő szolgáltatásairól vagy elolvashatják a színházak programajánlatát.
Az Oasis több mint 2700 kajütjének mindegyikét kiváló hang- és képminőségű IPTV-vel szerelték fel. Az IPTV-szolgáltatás még zord időjárási körülmények között is jó minőségben teszi elérhetővé a televíziós csatornákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!