szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A notebook, illetve netbook lítium-akkumulátor egy csodás kis találmány, ráadásul nincs vele sok gond.

A notebook, illetve netbook lítium-akkumulátor egy csodás kis találmány, ráadásul nincs vele sok gond. Ha jó minőségű eszközt veszünk, akkor hosszú élettartamra, és viszonylag enyhe melegedésre számíthatunk, mi több, az élettartammal még trükközhetünk is. Sőt ha használunk egy-egy ügyes „aksi-kímélő” segédprogramot is, akkor a lítium-alapú akkumulátorok igazán jól szuperálnak.

Néha azonban félresikerül egy-egy széria – a HP-nek jelen esetben egy egészen komoly széria sikerült félre, hiszen a hiba a Kínában gyártott majdnem összes notebookra (és külön vásárolható pót-aksira) is vonatkozik. Az érintett típusok:

HP Pavilion dv2000, dv2500, dv2700, dv6000, dv6500, dv6700, dx6000, dx6500, dx6700 dv9000, dv9500, dv9700,  Compaq Presario A900, C700, F500, F700, V3000, V3500, V3700, V6000, V6500, V6700, HP G6000, G7000, HP Compaq 6510b, 6515b, 6710b, 6710s, 6715b, 6715s  6720s. 

A HP természetesen csereprogrammal segít a felhasználókon, elismerésre méltó gyorsasággal és hatékonysággal.  

A fogyasztóvédő hivatal első kérése két bejelentett eset után érkezett (nagyon komolyan veszik a fogyasztóvédelmet a tengerentúlon) – ezekben az esetekben még csak túlmelegedést jelentettek. Később még több bejelentés érkezett, (harmincnyolc bejelentés csak a HP-hoz közvetlenül), ezekből az esetekből ráadásul tizenegy könnyebb sérülést is okozott (magyarul megégette a felhasználót az aksi). 

Scott Wolfson, a CPSC (U.S. Consumer Product Safety Commission) szóvivője elmondta, hogy nagyon komolyan veszik azokat a bejelentéseket, amelyek arról szólnak hogy egy-egy felhasználó megsérült (még ha könnyebben is), ezért döntöttek úgy az alaposabb vizsgálat után, hogy az eddigi hetvenezer mellett, további ötvennégyezer darab akkumulátort hívnak vissza. A hiba a 2007. augusztus és 2008. július közötti időszakban értékesített, fentebb említett típusokat és pótakkumulátorokat érinti.

Az aksik szériaszámait megvizsgálva úgy tűnik, a hiba egyelőre csak a tengerentúli vásárlókat érinti (ha biztosak akarunk lenni abban, hogy gépünk nem melegszik „kórosan”, nézzük meg a szériaszámokat, lásd fotó) – és bár a több mint százezer darabos visszahívás soknak tűnik, valójában egyáltalán nem sok: a rekordot a Sony tartja, ők 2006 és 2007 között több mint tízmillió akkumulátort rendeltek vissza szériahiba miatt. [Forrás: CPSC, HP)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Így neveld a sárkányodat – HP-vel

A látványos 3D alkotás nézői tűzokádó sárkányok ezreiben, páncélos viking harcosok százaiban, morajló hullámokban és...

techline.hu Tech

Szex és New York és HP

A neves számítógépgyártó, a Hewlett-Packard még április végén írt alá együttműködést a Warner Bros.

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát