szerző:
hvg.hu

Egy tízéves kislány azt szerette volna, ha gyorsabban nő a vetés a mobilos játékában – ezt elérte, ugyanakkor több Android- és iPhone-szoftverben lappangó hibára irányította a figyelmet.

Új típusú biztonsági problémára hívta fel a figyelmet egy kislány – áll a BBC cikkében. A CyFi néven bemutatkozó tízéves gyerek a Las Vegas-i DefCon hackerkonferencián mondta el, milyen kiskaput talált arra, hogy sok táblagépen és telefonon futtatható játékban túlságosan lassan telik az idő.

CyFi a „farm” típusú játékoknál nagyon unta a várakozást, míg beérik a virtuális magból a gabona, ezért megoldást keresett arra, hogyan lehet felgyorsítani a gép óráját úgy, hogy a rendszer ne vegye észre. Sok játék ugyanis felismeri és blokkolja az óra alapú csalásokat, de a lány megtalálta a módját, hogyan lehet kijátszani a rendszert.

A telefont lekapcsolta a wifiről, az órát pedig több kis lépésben állította át – ezt a módszert a játékok készítői korábban nem tesztelték.

Nem hozták nyilvánosságra, milyen adatokhoz lehet hozzáférni így, de a hasonló hibákat gyakran arra használják a bűnözők, hogy kártékony kódokat futtassanak a gépen, majd hasznos vagy eladható adatokhoz férjenek hozzá.

CyFi felfedezését független biztonsági szakember is ellenőrizte. Arra jutott, hogy több Apple-gépen futó és androidos játék is sebezhetőségeket rejt. Hogy pontosan melyek ezek, nem hozták nyilvánosságra, hogy a gyártóknak legyen módjuk kijavítani a hibát.

A kislány a DefCon hackerkonferencia Defcon Kids szekciójában tartotta meg az előadását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Napi merítés

A Facebook is fizet az etikus hackereknek

A Google és a Mozilla után egy újabb internet-óriás döntött úgy, hogy anyagilag is elismeri a szolgáltatásaiban hibákat kereső, és azokat etikusan kezelő hackerek munkáját.

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A bajor Seehofer a kevésnek is örül

A bajor Seehofer a kevésnek is örül

Kiskunfélegyházán lehet az új magyar fegyvergyár

Kiskunfélegyházán lehet az új magyar fegyvergyár

Magyar valóság: órákon át osztották az ételt a Blahán a rászorulóknak

Magyar valóság: órákon át osztották az ételt a Blahán a rászorulóknak

Kövér László kizárta a parlamenti ülésről az LMP képviselőit

Kövér László kizárta a parlamenti ülésről az LMP képviselőit