szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple beszállítójának, a Foxconn gigacégnek a vezérigazgatója állítólag azt mondta a munkásairól, hogy sok fejfájást okoz neki egymillió állatot kezelni. A WantChinaTimes  úgy tudja, hogy egy vállalati partin még egy állatkerti igazgatót is megkért, tartson beszédet, hogyan kell az állatokkal bánni. A cég közleményében elferdítésről beszél és bocsánatot kér.   

Terry Gou, a Hon Hai (nemzetközi nevén Foxconn), vezetője állatokhoz hasonlította vállalatának munkásait a WantChinaTimes  jelentése szerint, melyet más lapok mellett a businessinsider is idéz. 
 
A cég felsővezetői előtt az igazgató a lap szerint azt mondta, hogy a Hon Hainak több mint egymillió munkása van világszerte, és mivel az emberek szintén állatok, egymillió állattal bánni sok fejfájást okoz neki. A kijelentés állítólag egy vállalati partin hangzott el, és a vezér még azt is hozzátette, hogy tanulni akar Chin Shih-chientől, a Taipei Állatkert igazgatójától az állattartásról.

A WantChinaTimes szerint nem pusztán arról van szó, hogy hogy körültekintőbben kellett volna fogalmaznia, mert Terry Gou valóban meg is hívta az állatkert igazgatóját, hogy tartson beszédet a felsővezetőknek és beszéljen az állattartásról, adjon tanácsokat, hogyan végezhetné a Foxconn menedzsmentje jobban a munkáját.

Sőt, Chin meg is tartotta a beszédét a színpadon, megosztotta a jelen levő 12 igazgatóval a tapasztalatait, melyik állattal hogyan kell bánni a vérmérséklete függvényében.  Terry Gou pedig még további megjegyzéseket is fűzött az előadáshoz, amin az egybegyűltek jókat derültek.
 
A Foxconn világ legnagyobb beszállító vállalata, mely az Apple-nek és más elektrotechnikai cégeknek dolgozik. Legutóbb a gyermekmunka, az alacsony bérek és a rengeteg, ki nem fizetett túlóra miatt került a reflektorfénybe, korábban pedig abból lett nemzetközi botrány, hogy sorozatosan öngyilkosok lesznek a cég munkavállalói a tűrhetetlen munkakörülmények miatt. 
 
Bár a történet hihetetlennek hangzik, több más lap is feldolgozta. A Financial Times még a Foxconn közleményével is kiegészítette a cikkét, mely szerint az igazgató szavait a média elferdítette, a kontextusból kiemelte, és bár Terry Gou valóban állatokról beszélt, nem egy csoportra gondolt, hanem arra, hogy az egész emberiség valójában az állatvilág része. A közleményben bocsánatot is kérnek minden érintettől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Márciusban érkezik az iPad 3

Több forrás szerint is megkezdődött az iPad 3 gyártása, várhatóan márciusban már a boltokban lesz az Apple új generációs táblagépe. Az eszközt a Foxconn gyártja és valószínűleg LTE-technológiával érkezik.

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről