Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Apróságnak tűnhet, de az MSN is nagyban ennek köszönhette sikerét a kilencvenes években: megjelentek a böngészőből és mobilról is elérhető, nagy matricák a Facebookon.

Az MSN megszüntetésével eltűnt a legtöbb hangulatjelezési lehetőséget kínáló azonnali üzenetküldő is. Alighanem ezt az űrt próbálja meg betömni a Facebook azzal, hogy saját platformján az eddigieknél jóval többféle, sokkal kreatívabb és nem mellesleg jóval nagyobb hangulatjel küldését tette lehetővé.

A választék egy része

A stickerek/matricák az Android és iOS rendszeren futó Facebook Messenger üzenetküldő alkalmazásban már egy ideje elérhetők voltak, mostantól azonban mindenki használhatja őket, a közösségi oldal ugyanis a Facebook asztali böngészős felületén is bevezette az új emotikonokat.

Az eddig ismert (kicsi, hagyományos) szmájlik mellé 13 féle új emotikonkészlet érkezett. Érdekesség, hogy az egyik készletet Mark Zuckerberg Facebook-alapító pulija ihlette. A Facebook egyúttal megnyitotta a Matricaboltként fordítható Sticker Store-t is, az új készleteket innen töltheti be magának mindenki. Bár egyelőre mindegyik matricaszett ingyenes, valószínű, hogy később lesznek majd egy-kétszáz forintért beszerezhető egyedibb hangulatjelek is. Erre utal az is, hogy a Sticker Store ikonja az online vásárlásnál megszokott bevásárlókosár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek