szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég még sci-finek tűnő lehetőségeket hoz el az Intel új, RealSense 3D kamerája. Egyik érdekessége, hogy videóhívás közben, élőben kitörölhetjük a képen magunk mögül a hátteret, így a másik fél csak minket fog látni.

Az első Intel RealSense 3D-s kamera a kategóriáján belül a legjobb mélységérzékelővel és Full HD 1080p-s felbontású objektívvel rendelkezik. Képes detektálni az ujjmozgásokat, ezzel pedig nagy pontossággal felismerni a mozgás és az érzelmek megértéséhez szolgáló gesztusokat és arckifejezéseket. Képes megérteni az előtér és a háttér fogalmát, s így lehetővé teszi az interaktív kiterjesztett valóság irányítását és továbbfejlesztését, tárgyak három dimenzióban történő szkennelését és sok mást.

Már a spájzban van

Az Intel RealSense 3D-s kamera a népszerű 2 az 1-ben készülékekbe lesz beépítve, valamint az Acer, az Asus, a Dell, a Fujitsu, a HP, a Lenovo és a NEC ultrabookjaiba, notebookjaiba és all-in-one (AIO) készülékeibe már 2014 második félévében. Az Intel a CES 2014 szórakoztatóelektronikai kiállításon hét készüléket mutatott be, amelybe már beépítették a kamerát.

Egy Lenovo, egy Dell és egy Asus laptop – ezek már az új kamerával érkeznek
©

Az Intel RealSense technológiája a vállalat reményei szerint új térhatású élményeket fog kínálni, köztük a modern tanulás új formáit, a kiterjesztett valóság révén történő edutainmentet (szórakozás + tanulás), a térhatású játékokat, valamint a 3D képek készítésének és megosztásának képességét, valamint megváltoztatja azt is például, ahogy az emberek videokonferencia révén dolgoznak együtt.

Videóhívás hollywoodi módra

A 3D-s kamera mellé fejlesztett szoftver biztosítani fogja azt is, hogy szerkeszteni lehessen, illetve el lehessen tüntetni egy személy mögül a hátteret videóhívás közben, hogy ezáltal csak a hívó felet jelenítsük meg, a háttérben lévő dolgokat nem. Az Intel szerint ezzel a funkcióval az emberek számára több lehetőség áll majd rendelkezésére: megváltoztathatják a hátteret, de akár el is tüntethetik azt annak érdekében, hogy megosszanak egy prezentációt, megnézzenek egy filmet vagy sporteseményt együtt.

Ha nem akar lemaradni a CES 2014-en bejelentett több tucat újdonságról, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Saját intézményével ellenőrizné a jogállamiság helyzetét Magyarország és Lengyelország, hogy "ne nézzék bolondnak"

Saját intézményével ellenőrizné a jogállamiság helyzetét Magyarország és Lengyelország, hogy "ne nézzék bolondnak"

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől