szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sorra kerülnek fel drónok által megörökített tűzijáték-videók a YouTube-ra, azonban az amerikai légügyi hatóság nem túl boldog ettől.

Július 4-ét, a Függetlenség napját tűzijátékok ezrei köszöntötték az Egyesült Államokban. Sokan fotózták ezeket, sőt idén már drónok is készítettek – nem is akármilyen – felvételeket.

Mi is megmutattuk már, hogyan is lát egy drón felülről-belülről egy tűzijátékot, és bár ez a videó még májusban került fel a YouTube-ra, július 4-ét követően megszaporodtak a hasonló filmecskék.

És éppen ez az, ami most némi fejfájást okoz az FAA-nak, azaz a Szövetségi Légügyi Hivatalnak (Federal Aviation Administration).

Vizsgálatot indítottak, vajon megsértik-e ezek az eszközök a szövetségi rendeleteket vagy a légtérre vonatkozó korlátozásokat. Az FAA szabályozása idáig ugyanis csak a kereskedelmi célú drónokra terjedt ki, itt viszont egyértelműen hobbieszközökről van szó. Állítólag az sem mindegy, hogy felülről vagy csak a tűzijáték közelében videóznak.

A kongresszus mindenesetre megbízta az FAA-t, hogy dolgozzon ki átfogó szabályozást a drónokra 2015 szeptemberéig, ám most úgy tűnik, meglehetősen szűkre szabott ez a határidő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler szerint hazugság, hogy leállíttatta a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak lefényképezését

Kásler szerint hazugság, hogy leállíttatta a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak lefényképezését

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott

A nyolcvanas évek óta nem kötöttek annyi házasságot, mint tavaly

A nyolcvanas évek óta nem kötöttek annyi házasságot, mint tavaly