szerző:
hvg.hu

A CES 2015 fogyasztói elektronikai kiállítás hivatalos sajtónapján tapasztalható áradatot megelőzve több új készüléket is bejelentett a rendszerint elérhető árú termékeket piacra dobó Archos.

Az újdonságok közül a legerősebb és így legérdekesebb mobil az 5 colos full HD képernyővel szerelt Archos 50 Diamond. A telefonban nyolc processzormag van (négy 1,7 GHz-es és négy 1 GHz-es), 2 GB RAM társaságában. A mobilnak nem csak belső memóriája 16-os (gigában), hanem kamerája is (megapixelben). Az LTE mobilnetre képes készülék egyszerre két SIM kártyát is működtet.

Archos 50 Diamond
©

Hasonlóan dual-SIM jellemzi a másik három androidos Archos-újdonságot, melyek a közép- és alsó kategóriába sorolhatók. Mivel itt most rengeteg, közel azonos szám következne, nem sorolnánk fel külön mindegyik telefon (45b, 50b és 50c-s Heliumok) minden tulajdonságát, a lényeg: 4,5-5 colos képernyők, 512 MB/1 GB RAM, 4-8 GB-os belső tárhely és 5 megapixeles kamera került a telefonokba. A ketegóriájukat tekintve kifejezetten jó hír, hogy mindegyik modell támogatja a 4G/LTE mobilnetelérést.

Archos 50b Helium 4G
©

Olcsó tablet három különböző méretben

A CES 2015 apropóján bemutatott három táblagép csak a képernyőméretet és persze ezzel együtt az akkumulátor kapacitását tekintve tér el egymástól. Az Archos 70 Helium 4G egy 7 colos (1024x600 pixeles) kijelzővel és 2500 mAh-es aksival szerelt gép, a 80b Helium 4G-ben 8 colos (1280x800 pixeles) képernyő és 3600 mAh-e akku van, míg a 101 Helium 4G egy 10,1 colos képernyőt, 1280x800 pixeles felbontást és egy 6500 mAh-es akkumulátort kapott.

Egyébként tabletek ugyanazt tudják: 1,5 GHz-en pörgő négymagos processzor, 1 GB RAM, 8 GB (bővíthető) belső tárhely és 2 megapixeles kamera van bennük. Valamint a mobilokhoz hasonlóan 4G/LTE mobilnet.

©

A most bejelentett, Android 4.4-t futtató (szóval szoftveresen nem a legfrissebb) készülékek pontos árát és megjelenési idejét nem árulta el a gyártó, de az több mint valószínű, hogy barátságos árcédulára és első féléves megjelenésre számíthatunk.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2015 legérdekesebb újdonságairól, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Német reptéri sztrájkok: nyolc budapesti járatot töröltek

Egy hónapra ugorhat a jogsi, ha vezetés közbeni mobilozáson kapnak a szomszédban

Egy hónapra ugorhat a jogsi, ha vezetés közbeni mobilozáson kapnak a szomszédban

Kalocsai rabok kerülnek az új, kiskunhalasi börtön komfortos celláiba

Kalocsai rabok kerülnek az új, kiskunhalasi börtön komfortos celláiba

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából