szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi ingyenes eszközzel sok mindent kideríthetünk PC-nk, Macünk biztonságával kapcsolatban.

A mai netes világban egyáltalán nem mindegy, mennyire van biztonságban a számítógépünk. Ennek az ellenőrzése sziszifuszi munka lehet, azonban az Opswat Gears nevű ingyenes segédeszköz leveszi a vállunkról ezt a gondot. Ha az Opswat név ismerős, az nem véletlen, korábban már bemutattuk egy programját, amely csupán csak az egyik modulja a mostani, kiegészített változatnak.

A jól áttekinthető felületű program innen tölthető le, méghozzá nevünk és e-mail címünk megadásával. Az msi fájlra kattintva kezdeményezhetjük a program telepítését, majd ennek végeztével a utility azonnal átvizsgálja a gépünket.

A Home képernyőn összefoglaló jelentést kapunk, és az egyes elemeket részletesen is megnézhetjük a bal oldali menüsávból választva. A Security Score például megmutatja, hogy hány pontot ért el 100-ból a gépünk, de persze részletezve azt is láthatjuk, hogyan jöttek össze a pontok.

©

Láthatjuk és eltávolíthatjuk a fertőzött fájlokat – 40 különböző antivírussal fésüli át a program a számítógépünket. Sajnos a végeredménynél nem mondja meg, hogy melyik antivírus jelzett, így nem egyszerű kiszűrni a hamis riasztásokat.

©

Külön védőréteget (Session Shield) is húzhatunk komputerünkre, hogy megakadályozzuk az adatszivárgást és eltávolíthatjuk a kevésbé biztonságosnak tartott alkalmazásokat is. Még egy felhő alapú távoli menedzsment funkciót is használhatunk, amellyel akár 25 számítógépet is kezelhetünk.

Ha ezt hasznosnak találta, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

740 lóerős lett a kis BMW M2

740 lóerős lett a kis BMW M2