szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A telefonhívások fogadójaként és kezdeményezőjeként is sokszor lehet olyan érzésünk, hogy milyen jó lenne tudni vagy tudatni, mi a hívás apropója. Egy magyar fejlesztésű, Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető alkalmazással már ez is egyszerűen megoldható.

Bizonyára örült volna jó néhány telefonhívásnál, ha tudja, hogy miért keresik, mert ennek tudatában nem vette volna fel, vagy pont ellenkezőleg, hiszen olyan hívást nyomott ki, amelyet roppant fontos lett volna fogadnia. Egy magyar alkalmazás ezt a problémát egy szuper és nagyon egyszerű ötlettel oldja meg. A Pressenger tulajdonképpen a telefonhívás és a szöveges MMS keveréke, hiszen segítségével a hívást fogadó fél mobilja képernyőjén egy fotóval illusztrált szöveg jelenik meg.

Nem csak arra ad lehetőséget, hogy a hívással kapcsolatos fontos információt közöljön, hiszen a barátaival ezzel viccelődhet, de akár azt is megtudhatja, hogy a hívó milyen hangulatban van.

©

Az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető alkalmazás egy GSM-alapú instant üzenetküldő, tehát nem olyan appra kell gondolni, mint például a Viber vagy a Skype. A normális telefonhívást alakítja át, ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy nem a mobil gyári névjegyzékéből, hanem ebből az alkalmazásból választja ki, hogy kit szeretne hívni azok közül, akik szintén letöltötték már a Pressengert. Ehhez Facebbokon, Twitteren, e-mailben és SMS révén is meghívhatja ismerőseit, hogy töltsék le.

Az appot megnyitva kétszer be kell gépelnie a telefonszámát és már használhatja is. A névjegyzékben válassza ki, hogy kit hívna fel, majd két dolgot kell tennie. Először választania kell egy képet: ez lehet egy saját fotó a mobil galériájából, lehet egy kép, amit épp készít környezetéről vagy saját magáról – szelfivel mutathatja, hogy épp milyen kedvében hívja az illetőt –, illetve lehet egy matrica, amelyet a Templates menüpontban választhat ki. Ott is is olyan fotókat talál, amelyekkel érzelmeire vagy a hívás témájára utalhat.

Ha megvan a kép, megjelenik egy üres mező, ahová beírhatja a rövid szöveges üzenetet, ezzel egyértelművé téve, hogy mi a hívás oka. Ezután a szöveges részt fel és le húzhatja, hogy ne takarja ki a kép legfontosabb részét. Ha ez megvan, a Call lehetőséget megnyomva indul a hívás, a hívott pedig a képernyőn látja a kép és a szöveg kombinációját.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét