szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folyamatosan változó PIN kóddal védheti telefonját, ráadásul ezt biztos nem fogja elfelejteni.

PIN kóddal védjük telefonunkat az illetéktelen hozzáféréstől, azonban ezt a kódot könnyen kileshetik, megszerezhetik. A legjobb az volna, ha a PIN kód folyamatosan változna, viszont ki tudná ezt fejben tartani?

A Smart Phone Lock nevű androidos app egy ügyes huszárvágással oldja meg ezt a problémát, egyetlen számon kívül semmit sem kell észben tartanunk, mégis percenként változik a PIN kód. Válasszunk tehát egy pozitív vagy egy negatív számot, mondjuk legyen ez 5 (ezt talán nem felejtjük el), majd a beállítások után nézzünk rá a telefonunkra, amelyen természetesen látjuk az időt.

©

Ha az appnál a választott szám hozzáadását állítottuk be, akkor mindig 5 percet kell adnunk az aktuális időhöz, 8.40-kor például 0845 lesz a PIN, egy perccel később viszont már 0846. Lehet csak fordított PIN-t kérni, ekkor 8.40-kor 0480 lesz a PIN, de akár ehhez is adhatunk 5 percet.

A PIN így tényleg percenként változik, s akkora a variációs lehetőség, hogy még ha valaki tudja is, hogy ezt az appot használjuk, nem fog rájönni a PIN kódra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!