szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, az Európai Unión belül (egyelőre) nem lehet elérni a a Facebook legújabb fotómegosztó alkalmazását, annak néhány eleme ugyanis ütközik az EU-s szabályokkal.

Nemrég indította el az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető Moments (pillanatok) nevű fotómegosztó alkalmazását, az Európai Unión belül azonban senki sem tudja telepíteni, legalábbis hivatalosan egész biztosan nem. Az EU- belül ugyanis adatvédelmi okok miatt még 2012-ben kikapcsolták az arcfelismerős kényelmi funkciót, az app pedig pont ezt használva működik.

©

Az alkalmazást úgy tervezték, hogy egy eseményen elég legyen csupán egyetlen telefonnal fotózni, az így elkészült, és az appba bekerült képeken lévő résztvevőket pedig a program automatikusan felismeri és bejelöli. Az eljárással az EU továbbra sem ért egyet, és azt szeretné, ha a felhasználókat csak úgy lehetne megjelölni egy képen, ha ők ahhoz előzetesen hozzájárulnak. Mivel a közösségi oldal részéről ilyen funkciót egyelőre nem terveznek fejleszteni, az app egész biztosan elérhetetlen marad.

Az EU aggálya talán nem is alaptalan, az alkalmazással ugyanis könnyen vissza lehetne élni. A Facebook fejlett arcfelismerő technológiája már csak annyiszor téveszt, mint egy ember, sőt a legújabb fejlesztések alapján 10-ből 8 alkalommal már akkor is felismer valakit, ha annak csak részben látszik vagy egyáltalán nem látszik az arca a fotón.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 2316 új fertőzött, 47 halott Magyarországon

Koronavírus: 2316 új fertőzött, 47 halott Magyarországon

Mikor teljesít jobban egy diák: ha az országa gazdag, vagy ha a családja?

Mikor teljesít jobban egy diák: ha az országa gazdag, vagy ha a családja?

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja