szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az éjszakai mód úgy állítja át a képernyőt, hogy az agy könnyebben ki tudjon kapcsolni alváshoz.

Az ember belső órája a természetes fényt használva érzékeli a napszakokat, ezt zavarja meg a mesterséges fény, azon belül is elsősorban az okostelefonok és táblagépek által sugárzott kék fény – ahogy azt tudósok kimutatták, ezért nem szerencsés elalvás előtt használni ezeket az eszközöket.

Androidos készülékeken különféle alkalmazásokkal már régóta elérhető a kék fény ideiglenes kikapcsolása, az Apple zárt rendszerébe viszont nem tudnak olyan szinten belenyúlni a külső appok, hogy ez megoldható lenne. Igaz, erre hamarosan nem is lesz szükség: a Verge kiszúrta, hogy Apple az iPhone-okat és iPadeket hajtó iOS következő verziójába már beépíti ezt a funkciót.

©

Az iOS 9.3-ba bekerülő, Night shift névre hallgató funkciót csak egyszer kell majd bekapcsolni. Ezután a telefon az idő és a helyszínadatok alapján kitalálja majd, hogy mikor közeleg az este, és automatikusan kékfénymentesre kapcsolja át a képernyőt.

Ha időben értesülni szeretne róla, mikor töltheti le készülékére az új szoftvert, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi