szerző:
hvg.hu

A jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a Facebook az élő videózásra, legalább is erre utal Zuckerbergék legújabb fejlesztése. Miután a közösségi oldalon február óta a világ bármely pontján lehet közvetítést indítani, a cég szeretné, ha az adások minél több emberhez érnének el.

Világszerte bekapcsolta a Facebook az új, élő videoközvetítéseket segítő újdonságát. A webes felület Alkalmazások listájában található Élő videó egy olyan, interaktív térképre visz, ami valós időben mutatja, hogy a világ mely részéről zajlik éppen közvetítés. A térképen a helyeket kék pöttyök jelzik: minél nagyobb, annál többen nézik az adott streamet, miközben a képernyő bal oldalán a fontosabbakat nézettségi sorrendben láthatjuk.

©

Ha egy közvetítést jelző pötty fölé visszük az egeret, egy felugró dobozban megjelenik a videó, valamint az is, hogy ki indította, és az adott pillanatban éppen hányan nézik. A pontra kattintva kapcsolódhatunk a műsorhoz. Egy bizonyos nézőszám fölött a Facebook azt is megmutatja, a világ mely részéről követik azt figyelemmel.

©

A funkció egyelőre úgy tűnik, csak fékezett habzással üzemel, a térképen ugyanis gyanúsan kevés élő videó jelenik meg. Még úgy is kevésnek tűnik, hogy az időeltolódás miatt természetes, hogy nem minden régió izzik egyszerre.) A térkép mobilon egyelőre nem elérhető, és a webes változatban sem mindenkinél még, pár napon belül azonban mindenki fiókjához hozzáadják. Ha önnél már bekapcsolták, a funkciót ezen a linken próbálhatja ki.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!