szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tim Cook is befektetőként támogatja azt a zuhanyfejet, amely óriási mennyiségű vizet spórol.

A víz a Föld legnagyobb értéke, amivel nem árt spórolni, ezzel pedig lehet, nem is kicsit: a Nebia zuhanyfej 70 százalékkal kevesebb vizet használ fel, mint az átlagos zuhanyzók, viszont ugyanolyan élményt biztosít.

©

A Google és az Apple kampuszában is tesztelték már az eszközt, sikerrel: a két cég vezére, Eric Schmidt és Tim Cook is befektetőként támogatja az ötletet. A lapos, kör alakú zuhanyfejbe nagy sűrűségű polimer fúvókákat heyeztek, amelyek 10-szer nagyobb területen is képesek eloszlatni a vizet, mint az átlagos zuhanyzók.

Ennél fontosabb, hogy a vizet olyan nyomás alatt tartják, hogy milliónyi apró vízcseppet hoznak létre, az atomizált víz pedig úgy oszlik el a testen, hogy a hagyományos zuhanyzás érzetét kelti. Mindezt úgy, hogy az átlagos 9,5 helyett csak 2,8 liter vizet használ fel percenként. Ezek az értékek amerikai sztenderdek alapján készültek, de a lényeg az, hogy körülbelül 70 százalékkal csökkenti a zuhanyzás okozta vízfogyasztást, ami óriási előrelépés.

A hamarosan piacra kerülő zuhanyfej Magyarországra szállítással együtt 418 dollárért (kb. 118 ezer forintért) előrendelhető, ami drágának tűnhet, de ha a Nebia weboldalán kiszámolja, hogy mennyi pénzt spórolna vele, már nem is annyira ijesztő az ára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György