szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Oravecz Nóra és Tibi atya is a Facebook segítségével tettek szert óriási rajongótáborra, és most szintén a Facebook az, ahol a rajongók harcba kezdtek. Lehet legyinteni, de milliós márkákról van szó.

A Tibi atya brand mögött lévő(k) állítása szerint a korábban már általunk is bemutatott Oravecz Nóra ragaszkodott ahhoz, hogy közös kiadójuk, a Libri levegye a polcokról a Minden napra egy feles című Tibi atya-könyvet. (A kiadó ezt cáfolja.)

Az eset webes vonatkozása, hogy miután pénteken ez az információ kikerült Tibi atya Facebook-oldalára, a fiktív iszákos pap rajongói annyira felháborodtak, hogy tömegesen kezdték el jelenteni a Facebook felé Oravecz Nóra oldalát, egyúttal nem túl elegáns hozzászólásokkal is megszórták azt. Hogy melyik vezetett előbb eredményre, azt nem tudni – vagy a Facebook függesztette fel az oldalt, vagy annak kezelője döntött így –, de az biztos, hogy Oravecz facebookos oldala vasárnap óta elérhetetlen.

Éppen ebből kifolyólag az Oravecz-rajongótábor számát nem tudjuk megmondani, az biztos, hogy több százezer követővel ment a közhelyekkel szétmaratott, émelyítően egyszerű, az összefüggéstelenséget is bátran vállaló Oravecz-brand Facebook-oldala. A Tibi atya brand facebookos rajongói már 1,1 milliónál is többen vannak. Így aztán, ha tetszik, ha nem, a magyar Facebook véleményformáló nagyágyúiról van szó.

[Frissítés: hétfő délelőtt visszakapcsolták az oldalt.]

Szerintünk hagyja is az Oravecz-oldalt, kövesse inkább a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát, hogy mindig képben legyen a Facebookon történő események terén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!