szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes projekten dolgozik az Intel és a Microsoft: hamarosan elég lesz rászólni a PC-re, hogy az felébredjen alvó állapotából.

Az Intel egy hosszabb posztban számolt be a Microsofttal való együttműködés várható eredményeiről, és ezen belül arról, hogy hamarosan akár a szoba túl felén kimondott szóból is érteni fogja a komputer, hogy be (vagy ki) kell kapcsolnia. Elég lesz fennhangon annyit mondani az alvó állapotban lévő komputerrel egy szobában, hogy „Hey, Cortana”, és a gép, no meg a Windows 10 feléled. A kommunikáció távolságáról nincs pontos információ, de csendes környezetben 5-10 méter valószínűsíthető.

Cortana

„Mérnökeink szorosan együttműködnek a Microsofttal, hogy hozzáadják a PC-hez a távoli beszédfelismerést, és javítsanak a hangokkal történő aktiváláson” – magyarázza az Intel a posztban, hozzátéve, hogy ehhez azért fejlettebb technológiákat is be kell vetni, ugyanis a Cortanának állandóan aktívnak kell lennie, hogy képes legyen végrehajtani az ébresztést, ez viszont nagyban befolyásolja az akkumulátoros üzemidőt.

Ha értesülni szeretne a funkció élesítéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!