szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét. A kiszállítás heteken belül indul, addig pedig közzétettek egy videót: ilyen gyorsan fordít most a Pilot fülhallgató.

A vezeték nélküli eszközből szokás szerint egy pár tartozik össze, ám a hagyományos fülhallgatóktól eltérően itt nem ugyanaz az ember dugja őket a füleibe: az egymással eltérő nyelven beszélgető két félnek kell egy-egy. Ezután elég elindítani a hozzá tartozó alkalmazást és megkezdenünk a beszélgetést, mondatainkat a másik közel valós időben hallja a fülhallgatóban – de már a saját nyelvén.

Az első körben ezt az 5+5 nyelvet támogató Pilot nevű eszközt májusra ígérték, de úgy tűnik, pár hónapot csúszik, most ősszel viszont már megindul az első rendelések kiszállítása. A gyártó most közölte, hogy az első darabok már beérkeztek hozzájuk, és most már a „végső finomításokat” végzik rajta, hogy gyorsabb legyen a fordítás, jobb és élethűbb a hanglejtés és a hangszín a gépi hangban. Hogy most hogy állnak, azaz hogyan működik egy viszonylag normális tempójú beszélgetés között a fordító fülhallgató, arról máris mutatjuk a videót.

Egy (szett) Pilot fülhallgatót a gyártó oldalán most 249 dolláros áron kínálnak (úgy tűnik, ingyenes szállítással), ami átszámolva 64 ezer forintot jelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ezernél is többen kapták meg a diplomájukat nyelvvizsga nélkül

100 ezernél is többen kapták meg a diplomájukat nyelvvizsga nélkül

Egyiptom: Musk téved, a piramisokat nem a földönkívüliek építették

Egyiptom: Musk téved, a piramisokat nem a földönkívüliek építették

Debrecent is bevette a 4iG

Debrecent is bevette a 4iG