szerző:
hvg.hu

"Semmi baj nem volt az iPhone-ommal, amíg nem frissítettem" – csak egy panasz a sok közül, amely az iOS 11 hatásáról szól. A mobilok tulajdonosai arról számolnak be: szinte mindent lassít az új operációs rendszer.

A Redditen és a Twitteren is felfedezhető a panaszáradat az Apple új, már hat napja elérhető operációs rendszere, az iOS 11 kapcsán. Jellemző, hogy sok iPhone-os kivár, az első tapasztalatok és javítások után frissíti a mobilját, vélhetően most is így történt, és a hétvégén jutottak el odáig, hogy letöltsék maguknak az újdonságot. (Itt láthatja, hogy mely készülékeken lehetséges ez.). Úgy tűnik, sokan meg is bánták.

Már gyanús volt, hogy az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a Facebook Messenger 2 másodperc alatt összeomlott azoknál, akik frissítettek, de most már a The Next Web és a Motherboard beszámolói alapján egyértelmű: nagyobb a baj. Egyes felhasználók arról is panaszkodnak, hogy érezhetően csökkent az akkumulátor üzemideje, de a legtöbb felhasználónál az alkalmazások lassulása érezhető.

Érdemes lehet még várni az iOS 11-re frissítéssel...
©

A Messenger mellett az Apple böngészője, a Safari alkalmazása is érintett, ahogy a Facebook, a Twitter, a Snapchat és az Apple Music is, utóbbi össze is omlik, a többi pedig lassan nyílik meg. A Twitteren akad olyan panasz, amely szerint az iOS 11 mindent elront, amit el lehet a mobilon, vagyis az összes alkalmazásnál lassulást/akadozást tapasztalt az illető. Olyan komment is érkezik, amely szerint az újraindítás segít, de nyilván senki sem szeretne erre kényszerülni egy iPhone-nal.

A vezérlőközpontról sincs túl jó véleménye jó néhány felhasználónak, sokan arra panaszkodnak, hogy a zenék lejátszásakor a számváltás és a hangerő szabályozása akadozik. Egyeseknél a wifi és a Bluetooth kikapcsolása vált lehetetlenné az iOS 11-re frissítés után – legalábbis a vezérlőközpontból. A Beállítások menüpontban működik a funkció, de ez több kattintással, és ezzel együtt kényelmetlenséggel jár.

Nem mindenkinél van ilyen probléma, sokak jó és zökkenőmentes működésről számolnak be az iOS 11-re frissítés után. Kíváncsian várjuk az Apple reakcióját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Alig fizettek a profi fociklubok társasági adót

Alig fizettek a profi fociklubok társasági adót

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

Jakab Péter Orbánnak: Egyszerre lenne büszke önre Rákosi és Goebbels is

Jakab Péter Orbánnak: Egyszerre lenne büszke önre Rákosi és Goebbels is

Iker Casillas negyvenéves koráig biztosan marad a Portónál

Iker Casillas negyvenéves koráig biztosan marad a Portónál

Sargentini: Kérdőre kell vonni Orbánt

Sargentini: Kérdőre kell vonni Orbánt

Itt vannak a tao-milliókat fizető cégek

Itt vannak a tao-milliókat fizető cégek