szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Semmi baj nem volt az iPhone-ommal, amíg nem frissítettem" – csak egy panasz a sok közül, amely az iOS 11 hatásáról szól. A mobilok tulajdonosai arról számolnak be: szinte mindent lassít az új operációs rendszer.

A Redditen és a Twitteren is felfedezhető a panaszáradat az Apple új, már hat napja elérhető operációs rendszere, az iOS 11 kapcsán. Jellemző, hogy sok iPhone-os kivár, az első tapasztalatok és javítások után frissíti a mobilját, vélhetően most is így történt, és a hétvégén jutottak el odáig, hogy letöltsék maguknak az újdonságot. (Itt láthatja, hogy mely készülékeken lehetséges ez.). Úgy tűnik, sokan meg is bánták.

Már gyanús volt, hogy az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a Facebook Messenger 2 másodperc alatt összeomlott azoknál, akik frissítettek, de most már a The Next Web és a Motherboard beszámolói alapján egyértelmű: nagyobb a baj. Egyes felhasználók arról is panaszkodnak, hogy érezhetően csökkent az akkumulátor üzemideje, de a legtöbb felhasználónál az alkalmazások lassulása érezhető.

Érdemes lehet még várni az iOS 11-re frissítéssel...
©

A Messenger mellett az Apple böngészője, a Safari alkalmazása is érintett, ahogy a Facebook, a Twitter, a Snapchat és az Apple Music is, utóbbi össze is omlik, a többi pedig lassan nyílik meg. A Twitteren akad olyan panasz, amely szerint az iOS 11 mindent elront, amit el lehet a mobilon, vagyis az összes alkalmazásnál lassulást/akadozást tapasztalt az illető. Olyan komment is érkezik, amely szerint az újraindítás segít, de nyilván senki sem szeretne erre kényszerülni egy iPhone-nal.

A vezérlőközpontról sincs túl jó véleménye jó néhány felhasználónak, sokan arra panaszkodnak, hogy a zenék lejátszásakor a számváltás és a hangerő szabályozása akadozik. Egyeseknél a wifi és a Bluetooth kikapcsolása vált lehetetlenné az iOS 11-re frissítés után – legalábbis a vezérlőközpontból. A Beállítások menüpontban működik a funkció, de ez több kattintással, és ezzel együtt kényelmetlenséggel jár.

Nem mindenkinél van ilyen probléma, sokak jó és zökkenőmentes működésről számolnak be az iOS 11-re frissítés után. Kíváncsian várjuk az Apple reakcióját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Debrecent is bevette a 4iG

Debrecent is bevette a 4iG

200 millió eurót bukik az ország, mert Orbánéknak fontosabb a civilek csuklóztatása

200 millió eurót bukik az ország, mert Orbánéknak fontosabb a civilek csuklóztatása

Felhúzták magukat a zenészek a Spotify alapítójának nyilatkozatán

Felhúzták magukat a zenészek a Spotify alapítójának nyilatkozatán