szerző:
hvg.hu

Hordaként támadó békemenetesek, helikopterrel utunkat álló Semjén Zsolt – egyebek mellett ilyen nehézségekkel kell szembenéznie a felhasználónak egy kifejezetten a 2018-as választások idejére készített, böngészős programmal.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A böngészőben játszható programok legfontosabb előnye, hogy letöltés nélkül, tulajdonképpen azonnal indíthatók, csakúgy, mint az a Unity játékmotorral készült darab, amelyet kimondottan a választások idejére rakott össze kitalálója, és amelyben különféle ellenségekkel kell megküzdeniük a felhasználóknak. Itt tesszük hozzá: a program némiként elfogult, az ellenségek körében ugyanis némiképp felülreprezentáltak a kormányoldal képviselői. (De hát ilyen ez, amikor valaki hatalmon van: nagyobb hatalom, több kritika.)

Így például vannak Bayer Zsolt vezetésével támadó Békement-résztvevők, fideszes nyugdíjas hordák, illetve a játék egy bizonyos pontján maga Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszáll a képbe, ráadásul szó szerint: helikopterről, lelőtt szarvasát vonszolva igyekszik megnehezíteni az előrejutást, némi akrobatikát is a játékosra kényszerítve, tekintve, hogy őt, illetve bizonyos akadályokat csak ugorva lehet kikerülni.

Minthogy a program alapvetően az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűsítését célozza, a választható karakterek is közülük kerültek ki: a politikus választása gombra kattintva Szél Bernadettel, Karácsony Gergellyel, Vona Gáborral, továbbá Gyurcsány Ferenccel lehet harcba szállni. A játékot ide kattintva tudja indítani.

Ha játszana még politikai játékokkal, ezt a 4 remek darabot ajánljuk még figyelmébe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!