szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kár volna legyinteni az Apple Watchra, mint a pénzesek luxuskütyüjére, ismét bebizonyosodott, hogy az egészségügyi funkciókkal felruházott óra adott esetben életet is menthet.

Sorra érkeznek a hírek arról, hogyan ment életet az Apple okosórája. Nagyjából egy hónappal ezelőtt egy 32 éves amerikai férfi, William Monzidelis szédülni kezdett a munkahelyén, és vérzést is tapasztalt. Ugyanakkor az Apple Watchtól is figyelmeztetést kapott, hogy megugrások vannak a pulzusszámában, és azonnal forduljon orvoshoz. A kórházban derült ki, hogy kilukadt a fekélye, és csakis a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhette az életét. Lehet, hogy ha nem kapja meg a figyelmeztetést az órától, akkor még az otthonában próbált volna javulni.

Egy nappal korábban Deanna Recktenwald, egy floridai tinédzser Apple-órája jelezte, hogy 190-es a lány pulzusa. Minthogy ekkor épp a templomban ült, nem végzett olyan fizikai aktivitást, ami ezt indokolta volna, bár a 190-es pulzus még akkor is ijesztőnek mondható.

©

A tinédzsert azonnal orvoshoz vitték, és kiderült, katasztrofális állapotban vannak a veséi, csupán 20 százalékosan működnek. A fiatalnak veseátültetésre lesz szüksége. Viszont ha az Apple Watch nem adott volna figyelmeztetést, később fordul orvoshoz, és az tragikus következményekkel járt volna. (Az esetről szóló hírt amúgy Tim Cook Apple-vezér is megosztotta a Twitteren.)

Februárban egy közlekedési balesetnél volt a szó szoros értelmében életmentő az Apple okosórája.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt