szerző:
hvg.hu

Kár volna legyinteni az Apple Watchra, mint a pénzesek luxuskütyüjére, ismét bebizonyosodott, hogy az egészségügyi funkciókkal felruházott óra adott esetben életet is menthet.

Sorra érkeznek a hírek arról, hogyan ment életet az Apple okosórája. Nagyjából egy hónappal ezelőtt egy 32 éves amerikai férfi, William Monzidelis szédülni kezdett a munkahelyén, és vérzést is tapasztalt. Ugyanakkor az Apple Watchtól is figyelmeztetést kapott, hogy megugrások vannak a pulzusszámában, és azonnal forduljon orvoshoz. A kórházban derült ki, hogy kilukadt a fekélye, és csakis a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhette az életét. Lehet, hogy ha nem kapja meg a figyelmeztetést az órától, akkor még az otthonában próbált volna javulni.

Egy nappal korábban Deanna Recktenwald, egy floridai tinédzser Apple-órája jelezte, hogy 190-es a lány pulzusa. Minthogy ekkor épp a templomban ült, nem végzett olyan fizikai aktivitást, ami ezt indokolta volna, bár a 190-es pulzus még akkor is ijesztőnek mondható.

©

A tinédzsert azonnal orvoshoz vitték, és kiderült, katasztrofális állapotban vannak a veséi, csupán 20 százalékosan működnek. A fiatalnak veseátültetésre lesz szüksége. Viszont ha az Apple Watch nem adott volna figyelmeztetést, később fordul orvoshoz, és az tragikus következményekkel járt volna. (Az esetről szóló hírt amúgy Tim Cook Apple-vezér is megosztotta a Twitteren.)

Februárban egy közlekedési balesetnél volt a szó szoros értelmében életmentő az Apple okosórája.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Átrendezik a Mészáros-cégbirodalmat

Átrendezik a Mészáros-cégbirodalmat

Kiscicát mentettek a tűzoltók Veresegyházon - fotók

Kiscicát mentettek a tűzoltók Veresegyházon - fotók

Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Idén is elmarad az igazi ősz, hétfőn már hózápor lehet

Idén is elmarad az igazi ősz, hétfőn már hózápor lehet

Skála áruház lesz az Alexandra könyvesház helyén

Skála áruház lesz az Alexandra könyvesház helyén

Hatalmas: megérkezett az Audi A6 L, ami már majdnem A8 méretű

Hatalmas: megérkezett az Audi A6 L, ami már majdnem A8 méretű