Balogh Csaba
Balogh Csaba

Látszólag a „bort iszik és vizet prédikál” iskolapéldáját mutatta be a napokban az előfizetők postaládájába került friss lapszámával a National Geographic magazin. Látszólag.

Néhány hete számoltunk be róla, hogy történetének talán legerősebb címlapjával jelentkezik júniusban a National Geographic. A magazin borítója annak rendje és módja szerint be is járta a közösségi médiát az elmúlt hetekben.

Majd június 7-én Magyarországon is megjelent az újság, amely ismét többek hírfolyamában tűnt fel, ám ezúttal negatív felhanggal. Jól látja: a lapszám hasonló fóliában van, mint amelyből az figyelemfelkeltő címlapfotó témája.

Ám a „bort iszik és vizet prédikál” jelenség helyett az eset inkább arra példa, hogy miért nem érdemes csupán a látszat alapján ítélni. A National Geographic hazai kiadójának Facebook-oldalán is közzétett lapajánlóból kiderül:

A magazin előfizetői mostantól környezetbarát fóliában kapják a lapot.

A témához kapcsolódó jó hír, hogy a kutatók nemrég találtak egy szuperenzimet, amely képes lehet "felfalni" az emberiség által legyártott műanyagot. Csakhogy a jelek szerint belefulladunk a szemétbe, mire tényleg bevethetjük a műanyagfaló szuperenzimet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!