Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Látszólag a „bort iszik és vizet prédikál” iskolapéldáját mutatta be a napokban az előfizetők postaládájába került friss lapszámával a National Geographic magazin. Látszólag.

Néhány hete számoltunk be róla, hogy történetének talán legerősebb címlapjával jelentkezik júniusban a National Geographic. A magazin borítója annak rendje és módja szerint be is járta a közösségi médiát az elmúlt hetekben.

Majd június 7-én Magyarországon is megjelent az újság, amely ismét többek hírfolyamában tűnt fel, ám ezúttal negatív felhanggal. Jól látja: a lapszám hasonló fóliában van, mint amelyből az figyelemfelkeltő címlapfotó témája.

Ám a „bort iszik és vizet prédikál” jelenség helyett az eset inkább arra példa, hogy miért nem érdemes csupán a látszat alapján ítélni. A National Geographic hazai kiadójának Facebook-oldalán is közzétett lapajánlóból kiderül:

A magazin előfizetői mostantól környezetbarát fóliában kapják a lapot.

A témához kapcsolódó jó hír, hogy a kutatók nemrég találtak egy szuperenzimet, amely képes lehet "felfalni" az emberiség által legyártott műanyagot. Csakhogy a jelek szerint belefulladunk a szemétbe, mire tényleg bevethetjük a műanyagfaló szuperenzimet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!