szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

48 órát töltött a tengerfenéken egy iPhone (igaz, védőtokban), és nemcsak hogy alkalmas maradt szöveges üzenet fogadására, de az akkuja is csak alig merült le.

A cseppálló és a vízlepergető szavakat használja a magyar Apple az iPhone vízállóságával kapcsolatban, és nem véletlen az óvatos fogalmazás, gyakran ugyanis félremagyarázzák az angol water resistant kifejezést. Szóval csínján kell bánni az iPhone 7 vízállóságával (a készülék IP67 minősítést kapott), azonban most egy olyan esetről számolt be többek között a Mirror, hogy egy iPhone 7 (igaz, vízálló tokban) több mint két napot töltött a tengerfenéken, és még mindig tudott szöveges üzenetet fogadni számolt be egy érdekes esetről a Mirror.

Egy búvárnő, Cerys Hearsey fedezte fel a víz alatt az iPhone-t. Éppen a tengerfenéken kutatott Durdle Doorban (Dél-Anglia), amikor fura fényre lett figyelmes. Közelebb ment, hogy megnézze, mi az, és legnagyobb meglepetésére egy iPhone 7-et talált egy védőtokban, és a telefonra éppen szöveges üzenet érkezett. Mint később kiderült, a készülék már több mint 48 órája volt a víz alatt, viszont az akkuja még mindig 84 százalékos feltöltöttséget mutatott.

Minthogy a telefon nem volt zárolva, Hearsey hozzáférhetett az ismerősök kistájához. Kiderült, hogy a készülék egy kanadai turistáé, és kajakozás közben esett a vízbe. Az iPhone 7 azóta visszakerült jogos tulajdonosához, aki valószínűleg élete egyik leghasznosabb kiadásaként könyveli el a vízálló tokot.

A cikk csupán két fontos dologról nem tesz említést, holott ezek a legizgalmasabb kérdések. Ki gyártotta a vízállóságból jelesre vizsgázott tokot, és melyik az a szolgáltató, aki még a tenger mélyén is lefedettséget biztosít?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre