szerző:
hvg.hu

Milo Yiannopoulos egy adománygyűjtő akcióval próbálta kisebb faragni tartozásait, a szolgáltatás azonban kitiltotta.

Milo Yiannopoulos ismert szélsőjobboldali szónok, aki idén hazánkban is vendégeskedett: az Orbán-kormány meghívására májusban Budapesten is előadást tartott, amiért a hírek szerint 20 ezer dollárt kapott.

Yiannopoulos azonban nem dúskál a pénzben, bírósági dokumentumok szerint ügyvédeinek és saját cégének is tartozik. Valószínűleg a költségek minimalizálása okán döntött úgy, hogy a Patreon nevű adománygyűjtő oldalon próbál pénzt szerezni. A profilt annak magyarázatával hozta létre, hogy a befolyt támogatásokból egy tv-műsort indít, továbbá családjára és alkalmazottaira is fordít majd belőle.

A The Guardian csütörtökön azonban arról számolt be, hogy Yiannopoulost kitiltotta felületéről a Patreon, és nem is tagadták, miért: az oldal közleményében úgy indokolt, hogy a szolgáltatásuk nem kíván együttműködni olyan kezdeményezésekkel, amelyeknek gyűlöletcsoportokhoz van köze.

A támogatások különböző árkategóriában voltak elérhetők, a legdrágább, 750 dollárost kifizetők ajándékra is számíthattak volna: Yiannopoulos egyrészt bögrét adott volna a támogatóknak, másrészt egy közös italozás lehetőségét is felvetette.

A szélsőjobbos felhívására a profil törlése előtt 250 támogató sikerült bevonzania Yiannopoulosnak, az azonban nem ismert, mekkora összeget ajánlottak fel neki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hosszú Katinka beszélt a válásáról: "Keményebb lettem, mint valaha"

Hosszú Katinka beszélt a válásáról: "Keményebb lettem, mint valaha"

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Trump kabinetfőnöke is elmegy

Trump kabinetfőnöke is elmegy

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

Puzsér az LMP-hez: a Jobbikkal együtt a békéért és a centrumért

Puzsér az LMP-hez: a Jobbikkal együtt a békéért és a centrumért