szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 55 éves Laleh Shahravesh a férje temetésére érkezett Dubajba, amikor a repülőtéren letartóztatták.

Az 55 éves, Londonban élő Laleh Shahravesht nemrég a dubaji repülőtéren tartóztatta le a hatóság, amikor volt férje temetésére érkezett az Egyesült Arab Emírségekbe. A férfi még 2016-ban házasodott meg újra, amikor is a volt felesége két, az esküvőről készült kép alá is azt írta kommentben, hogy az új felesége egy "ló". A sértésnek szánt megjegyzésből most bírósági ügy lett.

Shahravesh 18 éven át volt házas egykori férjével, összesen pedig 8 hónapot élt Dubajban. Miközben a lányával visszatért Londonba, a férje az Egyesült Arab Emírségekben maradt, majd elváltak. A nő később a Facebookon vette észre, hogy a férje újra megházasodott, majd ezután kezdte el sértegetni az új arát.

©

A nő fársziul írt megjegyzést a képekhez, köztük azt, amelyben angol fordításban az állt:

"I hope you go under the ground you idiot. Damn you. You left me for this horse"

– ami lényegében annyit tesz, hogy a volt férjét elküldte a pokolba, majd hozzátette:

"ezért a lóért hagytál el"

– idézi a kommentet a BBC. Az Egyesült Arab Emírségek törvényei viszont kimondják: az interneten tett rágalmazásért börtönbüntetés járhat. A nőt a megjegyzéseiért két év börtönre vagy 50 ezer font (kb. 18,6 millió forint) pénzbírságra ítélhetik, attól függetlenül, hogy a kommentet az Egyesült Királyságban írta. A megjegyzést az exférj új felesége jelentette.

A volt feleség még március 10-én érkezett meg Dubajba, ahol letartóztatták. Vele volt 14 éves lánya is, neki haza kellett utaznia.

A dubaji hatóságok egyébként megkérték az özveggyé vált nőt, hogy vonja vissza a feljelentését, de ő ennek nem volt hajlandó eleget tenni. A volt feleség jelenleg egy szállodában tartózkodik, az útlevelét ugyanis elkobozták. Az ügyében a 14 éves lánya nyújtott be fellebbezést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!