szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram fejlesztői az egész világra kitejresztik a kísérletet, amelyben eltüntetik a lájkokat, így nem láthatjuk, ki hányat kapott.

Különös kísérletbe kezdett a nyáron az Instagram. A platform bizonyos országokban eltüntette a lájkokat a bejegyzések alól, hogy a felhasználók ne láthassák, a másik hány lájkot kapott. (A saját képre érkező lájkok azonban továbbra is látszódnak.)

A döntés elsőre furcsának tűnhet egy közösségi oldal esetében, ugyanakkor nagyon is érthető és fontos. A lájkolás mára nagyon más irányt vett, mint amire egykor kifejlesztették, így az eltüntetésének mentálhigiénés oka is van.

A teszteléshez a nyáron kezdtek hozzá, akkor még csak néhány országban találkozhattak vele a tesztben résztvevő felhasználók. A jelek szerint jó visszhangja volt a dolognak, az Instagram ugyanis bejelentette, világszerte elindítja a tesztjét.

Mindez azt jelenti, hogy a világ minden országban találkozhatnak azzal a felhasználók, hogy mások posztjai alól eltűnnek a lájkok, ám csak akkor, ha ők is a lájkmentes változatát kapják meg az Instagramnak. Aki nem, az semmilyen változást nem tapasztalhat.

Az Instagram szerint a változásnak köszönhetően nagyobb figyelem irányulhat arra, hogy milyen tartalommal találkozunk. A tesztelést azzal indokolják, hogy bár a visszajelzések pozitívak voltak, ez egy olyan radikális változás, amit nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra bevezetni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Lemásolta a TikTok legjobb funkcióit az Instagram

A jelek szerint a Facebook továbbra sem tett le arról, hogy elejét vegye az egyre nagyobbra növő rivális, a TikTok növekedésének. Ezúttal az Instagramban tesztelnek egy tiktokos ihletésű új funkciót.