szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lájkvadászat okozta pszichikai nyomás miatt kísérletképpen (de csak néhány országban) kikapcsolja a fotó alatti lájkokat az Instagram.

A közösségi oldalak egyik legfontosabb eszköze a lájk, ami nélkül talán el se tudnánk képzelni őket. Valljuk be: mindenkinek jó érzés, ha a másik kedveli egy fotónkat vagy bejegyzésünket, hiszen így adja a tudtunkra, hogy megszívlelte a poszt tartalmát, tetszett neki a kép, amit feltöltöttünk.

A lájkolás mára azonban nagyon más irányt vett.

Valószínűleg ezért is vágott bele az Instagram különös kísérletébe, amely a lájkok eltüntetéséről szól. A projekt eddig is élt, de most sokkal több országot vontak be a tesztbe. Nem új funkcióról van szó, az Instagram oldaláról vették ki a lájkokat, ennek eredményeként a felhasználók nem látják, hány kedvelés sorakozik a másik szelfije alatt. A saját posztoknál viszont továbbra is látszódnak.

A BBC idézi az Instagram-főnök Adam Mosserit, aki ezerint a kísérlet a lájkolás miatti pszichikai nyomás csökkentéséről szól. Vannak ugyanis felhasználók, akiket nagyon kellemetlenül érint, ha egy-egy bejegyzésüket senki nem kedveli. A dolog persze nem csak erről szól, hiszen az Instagram remek visszajelzést kap arra vonatkozóan is, mit fejlesszenek ki legközelebb.

Az összesen hat országban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában indult kísérlet ismeretlen ideig tart, és azt sem tudni, kiket vonnak be legközelebb. Ha lesz ilyen egyáltalán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Fehérorosz elnökválasztás: Rátámadtak a BBC orosz nyelvű szolgálatának újságíróira Minszkben

Fehérorosz elnökválasztás: Rátámadtak a BBC orosz nyelvű szolgálatának újságíróira Minszkben

Megjött a telefon, amit 23 perc alatt lehet maximumra tölteni

Megjött a telefon, amit 23 perc alatt lehet maximumra tölteni