szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Twitter után a Facebook is ellehetetlenítette ideiglenesen, hogy Donald Trump bármit közzétehessen a felületén.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Egy teljes napon át nem közölhet semmit Facebookon az Amerikai Egyesült Államok elnöke – derül ki magyar idő szerint csütörtök hajnalban fél háromkor. A közösségi oldal Twitter-csatornáján jelentette be a döntést, azzal indokolva, hogy Donald Trump két súlyos szabálysértést is elkövetett szerda éjjel, melyekkel növeli a kockázatát a capitoliumi erőszakos események további elfajulásának.

A Facebook nem sokkal a Twitter hasonló korlátozása után hozta meg döntését. Onnan – kedvenc platformjáról – 12 órára tiltották ki Trumpot, aki fél napon át nem fog tudni belépni a szolgáltatásba. A vállalat azt is megüzente: ha visszaengedése után Trump ismét megsérti a felhasználási feltételeket, akkor örökre eltiltják a Twitter használatától.

Néhány órával korábban a Facebook, a YouTube, majd a Twitter is elérhetetlenné tette a leköszönő amerikai elnök azon videóüzenetét, melyben továbbra is önmagát emlegette az elnökválasztás valódi nyertesének.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!