szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhasználási feltételeinek többszöri, súlyos megsértése miatt kizárta az Egyesült Államok elnökét rendszeréből a Twitter. Most ideiglenes kitiltásról van szó, de végleges is jöhet.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Szerda éjjel támadás érte az Egyesült Államok törvényhozásának székhelyét: a Capitoliumba erőszakkal betörő tüntetők a novemberi elnökválasztás vesztese, Donald Trump leköszönő elnök hatalomban tartását követelték. Trump előbb kivárt a megszólalással, majd egy rövid videóban hazatérésre kérte a tüntetőket, de azért megjegyezte, hogy a választás el lett csalva, valójában továbbra is ő az elnök.

A videót látva a Facebook vészhelyzetet hirdetett, majd törölte az anyagot, amely a közösségi oldal véleménye szerint könnyen az erőszak eszkalálódásához vezethet. Hasonlóan tett a YouTube is.

A Twitter előbb csak figyelemfelhívó címkézéssel látta el a felvételt. Majd miután a Twittert előszeretettel használó amerikai elnök újabb bejegyzésekkel sértette meg a szolgáltatás közösségi irányelveit, a Twitter úgy döntött, 12 órára kizárja Trumpot. Az elnöki csatorna továbbra is elérhető – a sértő bejegyzéseket törölte a cég –, ám az elnök nem tud oda belépni, nem használhatja azt.

A döntést bejelentő bejegyzésből az is kiderül, amennyiben Donald Trump visszaengedése után is megsérti a szabályokat, örökre elbúcsúzhat a szolgáltatás használatától.

Nem sokkal később a Facebook az amerikai elnök 24 órás kitiltását rendelte el.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Törvény védi a tehéntrágya szagát és a kakaskukorékolást Franciaországban

Törvény védi a tehéntrágya szagát és a kakaskukorékolást Franciaországban