szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többtucatnyi új Chromebook-modell megjelenését ígéri 2021-re a Google, és felvázolta a következő hónapokban várható új, kulcsfontosságú Chrome OS-funkciókat.

Felértékelődtek a járvány idején a Google Chrome OS-t futtató, felhőre épülő laptopok, a Chromebookok. Elsősorban amiatt, hogy nagyon sok helyen távoktatást vezettek be, és egyelőre nem is nagyon látszik, hogy indokolt volna ennek megszüntetése. Éppen ezért jelentette be a Google, hogy 40 új modell érkezhet az idén, és számos funkcióval próbálja megkönnyíteni a tanárok és a diákok életét.

A Google ugyan nem árul el sokat az új Chromebookokról, de annyit azért tudni, hogy közülük több is átalakítható lesz, laptopként és tabletként egyaránt működni fognak. Tollal, érintőképernyővel és kettős kamerával rendelkeznek a diákok számára jegyzetek készítéséhez, videók szerkesztéséhez, podcastok készítéséhez, digitális könyvek létrehozásához, közzétételéhez és képernyőfelvételek rögzítéséhez.  Valamennyi Chromebookra telepítve lesz a Google Meet és a Zoom (megbízhatósági fejlesztésekkel egyetemben), emellett opcionális LTE-vel lesznek elérhetők mobilhálózaton történő használatra. A Chromebook jelenlegi felállása csak nyolc olyan modellből áll, amelyen elérhető így az LTE.

©

Bár a tanárok régóta rögzítik az óráikat, hogy segítsék a diákokat a házi feladatok elvégzésében, azonban az elmúlt évben ez kritikus fontosságúvá vált a virtuális tanulás szempontjából. Ezért építettünk egy képernyőrögzítő eszközt közvetlenül a Chrome OS-be, amely a legújabb verzióban jelenik meg, a márciusi frissítésben – árulta el a Google egy blogbejegyzésben.

A Chromebook-értékesítések egyébként már 2020-ban rekordot döntöttek, az idei évben pedig – az új modelleknek és funkcióknak köszönhetően – további rekordeladásokra lehet számítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"