szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A biztonságos üzenetküldő a Facebook adatgyűjtési szokásaira világított volna rá egy fizetett hirdetéssel, de a közösségi oldalnak ez nagyon nem tetszett.

Egy különleges kampány keretében arra vállalkozott a Signal, hogy fizetett Instagram-hirdetésekben bemutatja, hogyan gyűjti a felhasználói adatokat a szolgáltatás fenntartója, a Facebook. A közösségi oldal azonban nem engedélyezte a reklám elhelyezését, sőt, az üzenetküldő szerint még le is tiltották őket a platformról.

Az ügyről a Signal egy hosszabb blogbejegyzésben számolt be, de a Mashable és több portál is írt róla.

A Signal – álláspontja szerint – ismeretterjesztő jelleggel szeretett volna feladni egy őszinte és tanulságos hirdetést a facebookos adatgyűjtés technikáról, de ez olyannyira nem tetszett a másik félnek, hogy azonnal elgáncsolták az ötletet.

©

Az, hogy a közösségi platformok adatgyűjtést végeznek nem új, és a felhasználók szinte kivétel nélkül tudnak is jelenségről. A Signal azonban úgy véli, hogy a többség még mindig nem érti, miért lényeges ez. Ráadásul – teszik hozzá – a gyakorlat bizonyos szolgáltatásoknál túlságosan bonyolult, amit még a szakértőknek is kihívás megérti – és megfejteni, milyen adat és hova kerül. A Signal közleménye szerint elsősorban ezért indították volna a rendhagyó kampányt, de a Facebook nem volt rá vevő.

Mark Zuckerberg vállalata nem kommentálta az ügyet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!