szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Az már rutin, hogy a magyar kormány beszáll a környező országok választási kampányaiba, és ott jó előre megnevezi, ki tetszik neki. Aztán amikor a favorit elbukik, akkor következnek a kínos pillanatok, a pirulás, a kármentés, a magyarázkodás, hogy azért még lehetünk barátok.

Pedig nem kellene ahhoz különösebb diplomáciai érzék, hogy kivárjuk az eredményt, aztán a győztessel tárgyaljunk. Vagy legalább az első kudarcokból levonjuk a következtetést, és ne lépjünk ugyanabba a folyóba.

A fideszes azonban különös anyagból van gyúrva. Lehet ennek valami köze a misztikus sötét anyaghoz. Miután megégette magát a román és a szlovák választásokon, tovább keresi a bajt. Vajon hogyan lehetne ugyanezzel a kipróbált taktikával még nagyobb szart kavarni? Nézzük csak, hol lesz választás mostanában... nicsak, Egyesült Államok! Nosza, essünk neki!

Szerencsére van már alkalmas emberünk, aki egész fékezhetetlen agyvelejét a nemzetközi kapcsolataink építésére fordíthatja: Szijjártó Péter látogatott el az amerikai republikánusokhoz, majd jóllakottan összegezte tapasztalatait: az lenne a jó, ha ők nyernének. Például jobban figyelnének Magyarországra, és tuti nem jönne több levél Hillarytól.

Charles Gati nyilván semmit sem ért az amerikai külpolitikából, amikor azt mondja, egy republikánus kormányzat sokkal kíméletlenebbül lépne fel a magyar pártállammal szemben. Szijjártó jobban tudja, lám, kapott pogácsát. Az sem zavarja, hogy Romney alelnökjelöltje az utóbbi idők legvadliberálisabb amerikai politikusa: majd biztos benő a feje lágya, megérti, hogy az államosítás a menő, és menten lecseréli Ayn Randet a Matolcsy-összesre. Valószínűleg elnyeri az amerikai republikánusok tetszését a simicskázás is, arrafelé kifejezetten népszerűek a maffiaállamok, a szabad piactól pedig annyira irtóznak, hogy néha mondvacsinált ürügyekkel támadnak a túl liberális országokra. A keleti nyitástól, az oroszok és kínaiak szopkodásától meg a végsőkig elérzékenyülnek.

Örök és megbonthatatlan barátság lesz ez. A demokratákhoz már igazán fölösleges bárkit is küldeni. Úgyis be kell vezetni valami más rendszert, és onnantól okafogyott az egész párt. Mi pedig átadjuk tapasztalatainkat, ahogy kérték, a fülkeforradalom végigsöpör a világon, és nemzetközivé lesz az együttműködés rendszere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 95 halálos áldozata van a járványnak Magyarországon

Újabb 95 halálos áldozata van a járványnak Magyarországon

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Leváltotta DK-s alpolgármesterét Szigetszentmiklós ellenzéki vezetője

Leváltotta DK-s alpolgármesterét Szigetszentmiklós ellenzéki vezetője