szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Hír tévé visszavágott az imperialista német rajzfilmeseknek. Kár volt.

Kedves bácsik!

Miután Kumin Feri bácsi belengette, hogy a magyar kormány szeretne közvetlenül a német tévénézőkhöz, közülük is a legkisebbekhez fordulni, cáfolandó azt a sok csúnyaságot, amelyet a német tévések hazánkról terjesztenek, gyorsan a segítségetekre siettünk. Elképzeltük, hogy milyen rajzfilmet kell készítenetek az alulinformált német fiatalságnak, de arra nem gondoltunk, hogy tényleg meg is csináljátok.

Ráadásul a valóság a legperverzebb álmokat is képes fölülmúlni, mert a Németországban a német gyerekeknek sugárzott animációs filmre ti azt a válaszcsapást ötlöttétek ki, hogy Lajos bácsi tévéjében a magyar felnőttekhez fordultok. Igaz, a németek filmje is saját közönségüknek szólt, ám hangyafasznyi különbség, hogy jelenleg a német szülők cégei fektetnek be Magyarországon, míg attól, hogy nálunk mit csinálnak – ahogy ezt a comment.com megállapította –, még teljes nyugalommal fordul álmában másik oldalára Angela Merkel.

Az egész egyébként remekül illeszkedik Viktor bácsi szabadságharcába, amelynek lényege, hogy a külföldi intézkedésekre és kritikákra válaszul nagyon rondákat mondunk itthon a külföldiekről, amiről 1) a kinti közvélemény nem értesül, viszont 2) a döntéshozóknak lefordítják, akik ennek következtében még több kellemetlenséget okoznak nekünk, és még sötétebb képet festenek rólunk saját hazájukban, 3) a magyar közönséget pedig egyre több hazugsággal traktálják, amelyik így valóban egyre infantilisebb lesz.

©

Ezt figyelhetjük most meg Lajos bácsi tévéjének politikai leszámolásokra szakosodott műsora esetében is. A műsorkészítők azt gondolták, hogy nagyon frappánsak lesznek, ha kirukkolnak egy Kölyök-Célpont elnevezésű rendkívüli kiadással, melynek narrátora, „Bodacz Balázs bácsi” elmeséli, hogy a németek csak kussoljanak, mert náluk verik a nége az arabokat és a törököket, a kormány a nácipártot még sem tiltotta be. Civilizált helyeken a kormány persze nem tilt be semmit, azt a bíróságok szoktak, amelyek viszont Magyarországon éppen azt tiltották meg, hogy a nácipártot lenácizzák, mely természetesen nincs betiltva, hanem benn ül a parlamentben, a kormány meg kitünteti a kedvenc énekeseit és műsorvezetőit.

Bodacz Balázs bácsi még arról is beszélt, hogy ezek a galád németek mindenbe beleugatnak, például abba, hogy a ciprusiak mire költsék a saját pénzüket, ami meg úgy igaz, hogy a németek abba akarnak beleszólni, hogy a ciprusiak mire költsék a mások – leginkább a németek – pénzét. Ahogy nálunk is, mert a kormány által elpacskolt milliárdok nagy része uniós – tehát többnyire német – forrásból származik. Arról nem is beszélve, hogy az általatok körüludvarolt vállalatok is általában németek, mert kell az adójuk, hogy legyen miből hirdetni Lajos bácsinál, akinek nemcsak tévéje, hanem kormánya is van, ahová még egykori alkalmazottját, László nénit is beültette.

Szóval, ha sok ilyen filmecskét csináltok, akkor tényleg nem marad más, mint Vlagyimir bácsi, aki viszont nem szokott csak úgy pénzt adni, legfeljebb, ha magasak a kamatok és alacsonyak az adók, de azt meg a bankrendszer nem bírja sokáig, és lehet menni újra Angela nénihez kérni, tehát nem célszerű előtte pocskondiázni, egyszerűbb lenne néha igazat is mondani. Segítünk ebben is.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól