szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most például azt állítja, Soros György dollármilliárdokat költ a magyar választás befolyásolására. Milliárdokat! Mutatjuk az árfolyamot.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hidvéghi Balázs szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a legújabb hírek szerint Soros György csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait. Egy év alatt 16 millió dollárt, azaz mintegy 4 milliárd forintot költött az Orbán-kormány elleni lobbitevékenységre - tette hozzá.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén - a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az "általa pénzelt" demokrata szenátorokon keresztül is - áskálódik Magyarország ellen.

Hasonló módon zajlik Brüsszelben is a Magyarország elleni "Soros-lobbizás" - közölte Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató, aki az MTI jelentése szerint dollármilliárdokat költ a magyar választások befolyásolására.

Na tehát, ízleljük e kifejezést: dollármilliárd. A mai árfolyamon egy USD 249 forint. Egymilliárd USD akkor 249 milliárd forint: 249 000 000 000. És Hidvéghi szerint több ilyen milliárdról beszélünk, ami tehát kettőnél durván 500 000 000 000, háromnál 750 000 000 000, esetleg négynél 1 000 000 000 000 forint. Tovább nem számolunk.

Emlékezzünk csak: a Jobbik azt állítja, ha be kell fizetnie 663 millió forintot, csődbe megy.  Ha Soros csak egymilliárd dollárt költ, akkor ez önmagában 375-szöröse a Jobbik büntetésének.

Vagy nézzük másképpen: négymilliárd dollár az 1000 milliárd forint, ami azt jelenti, hogy tízmillió magyar mindegyikének meggyőzésére 100 000 forintot fordít Hidvéghi szerint Soros György. Na ne vicceljünk, ennyiből nem hogy a Fidesz bukását, de a vasárnapi boltzárat is elfogadtatná velük, ha akarná. Csak hogy valami emlékezeteset mondjunk, a Fideszenek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ön hány százezret költ benzinre havonta? Mert a képviselője ennyit

Ön hány százezret költ benzinre havonta? Mert a képviselője ennyit

Mesebeli tájat csinált a Mátrából és a Bükkből a havazás – fotók

Mesebeli tájat csinált a Mátrából és a Bükkből a havazás – fotók

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Németh Szilárd hajlandó bocsánatot kérni

Németh Szilárd hajlandó bocsánatot kérni

Ilyet még nem látott: sötétben avatott fel a fideszes képviselő egy árkot

Ilyet még nem látott: sötétben avatott fel a fideszes képviselő egy árkot