szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Érdekes, hogy nem érkezett még meg a sajtóba a magyar internet legújabb nickazonosítási botránya.

Érdekes, hogy nem érkezett még meg a sajtóba a magyar internet legújabb nickazonosítási botránya. Igaz, nem akkora durranás, mint a Nemzet Maszturbátorának bukása, de annyiban hasonlít hozzá, hogy a főszereplő itt is egy kettős életet élő közíró. A főhős nem más, mint Molnár Attila Károly eszmetörténész, aki Babarczy Eszter mellett a másik ilyen minőségben elhíresült személy, ám Molnár vele ellentétben a jobboldalt, azon belül is a Fideszt erősíti mind publikációival, mind pedig szabadidejében az interneten inkognitóban hadakozva.

A hibát látszólag akkor követte el, amikor 2011 adventjén csendes elmélkedés és jézuskavárás helyett a szokottnál is intenzívebb pengeváltásba keveredett a Mandiner közismerten finom szalonjában, és azt találta írni, hogy Petschauer Attila és általában a munkaszolgálatosok meggyilkolása nem szándékos volt, hanem "rosszul elsült szívatás", ami "férfitársaságban előfordul". A szokatlan véleményre előbb a Vincent blog figyelt fel, majd bizonyos aktivisták Facebook csoportot alapítottak (amit mára töröltek), aláírást gyűjtöttek, komplett holokauszttagadássá habosították a kommentet, és végül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánjához fordultak azzal, hogy "tölgy" egyenlő az ő oktatójukkal, és ez skandallum. Az máig nem világos, azonosította-e valaha magát Molnár a nickjével, bár csak az nem tudott erről, aki nem akart.

Hogy a már eddig is kellően pitiáner ügy még szánalmasabbá váljon, Molnár Attila Károly a dékán kérdésére ekkor el kívánta mondani, hogy a "tölgy" nicket ugyan valóban ő használja évek óta, ámde éppen a kérdéses komment írásakor valakik azt feltörték és eltérítették. A hackerek nyilván régóta készültek erre a manőverre, mert egészen ügyesen emulálták az eredeti nicktulajdonost, aki viszont sohasem vetemedett volna arra, hogy Petschauer meggyilkolását férfias heccnek nevezze. Botos Máté, a PPKE dékánja saját elmondása szerint elfogadta a magyarázatot, elvégre eléggé mindennapos, hogy az embernek eltérítik a nickjét pár napra, aztán visszaadják neki karcolás nélkül. Ettől függetlenül mégis úgy döntött, hogy Molnár munkáját a továbbiakban inkább nem veszi igénybe. Végül is ki tudja, milyen férfias hecceket tartogat még.

Ettől viszont Molnár tisztelői pöccentek be, és jelenleg is kampányolnak a Facebookon azért, hogy szeretett tanárukat vegye vissza az egyetem. Eközben Molnár másik munkahelyén, az ELTÉ-n 42 oktató írt alá egy nyilatkozatot, melyben elhatárolódnak "tölgy" nicktől, akárki használta is tavaly december 12-én. Az események mostanában fordulnak rá a történelem főutcájára, ugyanis a Molnár sikeres kifúrásán fellelkesedett facebookos kommandó újabb, kissé húsosabb falatot szemelt ki magának: az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán oktató Morvai Krisztinát, a Jobbik EP-képviselőjét. Ő speciel saját nevén szokott metéltfarkincázni, szóval már biztosan megúszta azt az égést, hogy hackerekre hivatkozva kelljen kimásznia a kakiból, viszont valamivel komolyabb érdekérvényesítő képességgel rendelkezik, tehát az nagyobb meccs lesz.

Addig is: mindenki vigyázzon a jelszavára, nehogy embertelenségeket írjanak a nevében ismeretlenek. Molnár Attila Károlynak további karrierjéhez sok sikert kívánunk, és ha esetleg a szívére vette volna ezt az ügyecskét, sose felejtse: egy kis férfias szívatás nem a világ!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz napra karanténba küldik, aki nem vesz részt az önkéntes koronavírusteszten Szlovákiában

Tíz napra karanténba küldik, aki nem vesz részt az önkéntes koronavírusteszten Szlovákiában

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

60 ezer forinttal kevesebb lehet valójában az átlagkereset

60 ezer forinttal kevesebb lehet valójában az átlagkereset