Tetszett a cikk?

Huszonnyolc ember - többségük 7-14 éves süketnéma gyermek - meghalt csütörtökön az Oroszországhoz tartozó, észak-kaukázusi Dagesztán fővárosában kiütött iskolai tűzvészben. Hétfőn egy szibériai iskolában követelt huszonkét áldozatot egy tűzvész.

Mahacskalában egy süketnéma gyermekek számára létesített bentlakásos iskola kapott lángra éjszaka. A tűzvészben száz ember megsérült, illetve füstmérgezést kapott. A mentőakciót nehezítette, hogy a süketnéma gyerekeket egyenként kellett felébreszteni, mivel nem hallották a riasztást, s nem voltak megfelelő menekülő útvonalak sem.
Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök elrendelte az iskolák tűzbiztonsági felülvizsgálatát, miután a dagesztáni eset előtt hétfőn egy szibériai iskolában huszonkét áldozatot követelt egy tűzvész - írja a BBC. A hétfői, jakutföldi tűzeset egy faszerkezetes iskolaépületben, a tanítási nap kezdetekor történt. Szakértők szerint Oroszországban óriási összegeket kellene fordítani az iskolák elavult biztonsági rendszereire, különben egyre gyakoribbá válnak a hasonló tragédiák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!